:: Hari Yang Sangat Memenatkan ::

Lepas balik dari klinik, pergi minum, sebab tekak kering sangat..dalam pukul 1 lebih, Mama balik, so hantar Nia rumah Mama..pastu hantar adik ipar balik umah mertua, angkut semua barang Nia dari rumah mertua ke rumah Mama..pastu balik opis..buat surat benti kerja (story later ek!) and anta kat Bos besar..chit-chat dengan dia skit..sampai pukul 5..Cik Mat telefon, suruh tunggu kat kereta cepat.. sebab malamnya dia nak pergi Sabah..so on the way balik, cerita kat Cik Mat pasal kat klinik tadi & Cik mat tanya saya dah lunch ke?lunch?lupa plak..so Cik Mat kata, jom g makan..nanti mlm blh rehat..so g pekena nasi goreng sotong + telur mata...dalam kereta borak2 dengan Cik Mat, dia sengih2 kambing..mcam x brape concentrate je..dia kata ngantuk (layan bola malam ahad..tapi Chelsea kalah gak!)

sampai rumah, mandikan Nia (Mama demam plak, g Indonesia, bawa balik demam!)..pastu mandikan Nia, packing untuk Cik Mat & mandi..pastu picit kepala Cik Mat (x cukup tido katanya,,huh!nyusahkan betul bola ni!).. mula- mula Cik Mat suh kejutkan kol 8, pastu up lagi 8.05, pastu up lagi 8.10 kesudahnya saya kata "ni nak g ke x ni?dah kol 8.15 sayang..train kol 8.50. sempat ke?"..huh, baru terkocoh-kocoh siap..pastu macam biasa la ..pecut..alih-alih, x sempat catch up train..terpaksa la anta sampi klia..ok la, lama masa dengan Cik Mat..

gerak dari klia 9.20, saya drive dengan terkedek2nya sebab ngantuk + x nampak sangat (rabun malam)..pastu boleh plak salah amik simpang, kesudahnya ikut la jalan jauh..bila masuk area Bangi tu, teringat baby wipes & mandian Nia dah abih, so budget nak singgah kat Manjaku jap..nasib x tutup lagi ..ye la masa tu pukul 10 malam..beli barang2, pastu balik..sampi rumah 10.30 malam..

malam tadi, x tdo dalam bilik..tdo kat living hall..atas lantai..bentang toto je..takut Nia jatuh katil..anak dara saya tu tdo lasak..penuh bantal keliling..dlam 11 lebih, baru tido...pastu boleh plak anak dara tu jaga pukul 3.40 pagi..adoi..letih woo...tepuk2, x mau jugak tdo..jadi capai hp amik gambo & video send kat Cik Mat..biar babah tengok perangai anak sayang dia ni.

kol 4.15, x nk gak tdo, angkat Nia masuk buai..terus lena sampai kol 7.30 pagi..kesimpulan nya..SANGAT PENAT

video

1 comments:

Wafaa berkata...

huhuuu aku baca pon penat ;P

Followers


up