:: Terima kasih Cinta ::

Buat suamiku NoorMuhammad..

Terima kasih kerana begitu memahami keadaan diri ini..terima kasih atas segalanya..Buat si comel Nia yang makin hari makin aktif, walaupun awak adalah manja Babah..jangan nakal-nakal ek..sian kat Babah..

p/s: Sayang, nak makan udang butter kat umbai...

:: Demam lagi ::

Nia demam lagi & saya El lagi..Suhu badan >38 celcius..walaupun demam, hati tak demam..dia tetap menjalan tugas seperti biasa..

saya tetap menangkap tikus

Melakukan pemeriksaan pada setiap barang baru dengan menggunakan mulut

dan mengemas rak tv

Huh, anak..anak..yang ni plak gamba masa tengah sedih sebab Mama nak amik minyak yuyi kesayangan dia..sebenarnya ngantuk ni..

Saya tengah sedih ni..

sedih sangat..pujuk la!!

Yang masa keesokkan harinya..dah sihat tapi still jadi anak tarzan..saja tak pakai kan baju, sebab nak konpem badan dah x panas lagi

Dah sihat..sudah bersedia nak bunuh kucing!

:: Ketuat ::

Semalam bawa Nia g klinik..badan dia deda skit + ada ketuat yang dah bernanah kat jari..so doktor cungkil, letak antibiotik cream & bandage..

Sedikit info mengenai ketuat..

Menurut pakar Perubatan dan Penyakit Kulit, Klinik Perubatan dan Kulit Cheras, Dr. Saadiah Sulaiman, ketuat adalah disebabkan oleh virus Human Papilloma (HPV).Mana-mana bahagian kulit boleh dijangkiti terutama di tangan, jari dan kaki. Bahagian yang dijangkiti akan mula menimbul, keras manakala permukaannya menjadi kasar.Jangkitan boleh merebak ke lain-lain anggota badan atau individu yang lain melalui sentuhan.


:: cuti-cuti di rumah ::

Last weekend tak ada ke mana..kami sekeluarga dok rumah je..bila time cuti ni la baru baru jadi fulltime housewife & mama..Hari sabtu petang bawa siKecik tu ke pasar malam..ingat kn dia excited sebab ramai orang, rupanya moody je sebab nak tidur..Hari ahad, cikMat g main futsal..Nia sedih je bila Babah tak de..asyik tengok pintu je.dah pandai dah nak ikut..Nia pun dah pandai cebik sedih bila MamaBabah cakap "amboi, biasa tu!"..biasanya selalu kena dengan Mama la, sebab bila Mama kata No!, Nia buat dek je..kejap je babah kuar , Nia dah dapat satu setem kat kepala..

nampak x lebam tu?budak baik memang selalu dapat ni

yang ni baru lepas nangis..x reti serik!


terhantuk kat sini..budget pandai sangat la berdiri

saya akan berusaha lagi!


Esoknya, hari Ahad, saya pergi urut..adoi..sakit satu badan..memang sakit sangat..Nia tinggal dengan cikMat kat rumah..saya balik rumah lewat , dalam kol 7.30. dalam ahti dah budget, mesti Nia x mandi..tapi surprise, cikMat dah mandikan Nia. tak pernah-pernah mandikan anak. Syabas! Ari Isnin, kami dok rumah je..melepak-lepak sampai terlepek..itu lah cuti-cuti dirumah..

:: Malam yang bingit ::

Tgh malam tadi apa ntah yang x kena..Nia asyik nangis je..Mama saya kata dia sembelit..agaknya sakit perut kot..tgh mlm tadi dia berak, cirit..pastu nangis-nangis je..macam-macam buat untuk bagi dia diam..kesudahnya, dia diam bila tidur atas Babah..lepas 10 minit, cikMat letak dia atas tilam..then Nia nangis. Kena angkat balik, tidur atas Babah baru diam..then saya buat thumb ups kat Babah and wish "good luck ek sayang!"..hehehe..pastu saya sambung tidur sebab ngantuk sangat...pastu x tau apa cerita Nia & Babah lepas tu...

::makan -makan ::

Ahad lepas g dinner kat Village View..deco restoran yang menarik..Nia suka tengok air terjun buatan kat situ..sementara tunggu makanan berat yang diorder sampai, saya order la Roti Canai kosong sekeping..Nia ketuk-ketuk meja macam nak makan roti canai..saya kunyahkan skit pastu suap kat dia..bagi skit, skit..kesudahnya separuh roti tu, Nia yang makan..aduhai siMontel mama..


:: tesco ::

Sabtu lepas kami g Tesco, nak beli barang dapur..ni first time letak Nia dalam troli..kejap-kejap macam suka..kejap-kejap macam tak suka..

Mana MamaBabah?

Listen to Babah

Ok Nia, duduk diam-diam ek!

Followers


up