:: kembali memblogging ::

Dah lama x hapdet blog ni..nape ek?malas kot..bila dah sampai kat rumah tu, memang malas nak tekan keyboard lagi..baik dok rilek je...ehmm, ramai yang bertanya..bila planning nk dapat yg second?@ dah tambah ahli keluarga ke, aritu kata nak tambah..dan jawapannya, InsyaAllah bulan Oktober ni Nia akan bergelar kakak dan saya akan mula menggunakan perkataan, 'anak-anak' ..
Alhamdulillah atas kurniaan rezeki ini..Kami dapat tahu berita ni masa bawa Nia cungkil ketuat dia..http://me-myself-chomot.blogspot.com/2009/02/ketuat.html..masa tu dah 5 weeks pregnant..of course saya & CikMat gembira..bertambah lagi ahli keluarga kami..kali ni semua lebih rilex, tak macam 1st pregnancy dulu..dulu, bila tau pregnant, sibuk bagitau seluruh keluarga. berdozen-dozen la petua & pantang-larang yang diberikan. kadang-kadang rimas jugak. tapi 1st time kan, dengar je la..kali kalau ada orang tanya, bila Nia nak dapat adik? saya jawab bulan 10 ni..atau pun, bila nak dapat yang no 2?"bulan 10 ni"..as simple as that!

Memgandung kali ni agak letih skit..hari-hari kena daki anak tangga untuk sampai ke rumah & opis. pastu dengan anak yang makin aktif (walaupun saya kurang jaga Nia, sebab semua CikMat uruskan). 2 minggu pertama sejak disahkan mengandung, x masuk dapur. nak muntah bau minyak masak. So CikMat yang masak..tapi sekarang dah ok. Sekarang banyak benda yang CikMat buat..sayangggg banyak kat BB! boleh dikatakan semua benda dia buat, kecuali lipat kain..Nia memang secara tak rasmi nya dia yang handle..oh, dia dah mandikan Nia..dulu tidak..

Nia plak skrg tgh mabuk nak berdiri. Sudah pandai memanjat sofa.. sudah tau perkataan 'BOOM', means baring..dan bertambah manja dengan babah..bertambah-tambah..bangun pagi kol 5AM, temankan babah tengok bola & masak breakfast kat dapur..baik sangat!dan Nia dah ada 4 batang gigi..dah boleh makan nasi + epal..hehehe

CikMat plak sekarang ni tengah berkursus di IKRAM selama seminggu. Dekat je dengan rumah, tapi tak boleh balik..Huh!teruk betul JKR ni.. so sekarang saya & Nia tinggal dirumah Mama. Tadi CikMat tepon, suh datang amik dia petang ni..ye!ye!..suka sangat..

Cerita mangandung lagi, setakat ni tak ada mengidam apa-apa..semua benda pun makan..lebih gemar makanan yang masin & tak suka makanan yang manis..macam mengandung yang dulu pun, saya tak brape makan jeruk. kali ni langsung tak makan. And this time, the worst part saya tak suka makan ubat. Kena marah dengan CikSuami, baru makan. Kalau x, buat tak tau je. Morning sickness? Ada..tapi tidak seteruk dulu, cuma muntah gitu2 je..

2 comments:

Salbiah bt Karim berkata...

bersaing-saing kite zie buat anak, sorang setaun. tapi sy tetap juara mendahului pn zie.

Wafaa berkata...

waaahhh tahniah!! kalau bulan 10, sama bulan dengan bday Iman :) rasa nak pregnant jugak. nak baby lagi tapiii iman kecik lagi. baru 5 bulan :)

Followers


up