:: Sabah ::

yeah..yeah..jalan lagi..ni pun back dated..kali ni kami ke Sabah plak

Kali ni, CikSuami ada meeting di Kuala Penyu & Pitas..CikSuami ajak saya & Nia pergi..saya pergi dengan tiket yang diredeem guna enrich point CikMat..Nia plak kami kena kuar duit skit..x pe la, sekali-sekala..Kami amik flight malam..CikMat kata flight kami naik ni airbus..saya pun tak reti pasal flight ni..saya ikut je dia..destinasi flight kami ke Korea tapi transit ke Kota Kinabalu..




Nia plak tak memeberikan kerjasama yang baik dalam flight..abih semua orang dia nak tegur walaupun mata dah mengantuk..perjalanan selama 2 jam lebih amatlah memenatkan & membosankan..kami sampai Kota Kinabalu pukul 12 malam..Kami tinggal di Hotel Promenade..Nasib baik sampai je hotel, Nia senang untuk ditidurkan (yela dalam flight dok main je)


Esoknya, CikSuami pergi meeting kat Pitas..kuar pagi, balik petang..kami dok bilik..lepak-lepak, main-main..bila CikSuami balik, dia ajak g jalan-jalan..ehm, CikSuami dapat kereta daripada syarikat konsesi bersama kad kredit untuk isi minyak..jadi kami gunakan secukup-cukupnya..

lepaking bersama Mama

kereta & minyak sponsor

petang tu kami pergi Karambunai..private beach..tapi dah nak senja dah masa tu..tapi memang cantik la pantai tu..ye la private beach kan.so bersih la..tak macam PD..Nia plak sampai terus tidur..jadi nak tak nak terpaksa kejutkan dia kejap untuk sesi photography..yela, pasni tak tau bila nk sampai situ lagi..Mula-mula Nia buat dek je dengan air laut, pastu jadi suka plak..ye la, Nia ni macam mama dia..suka main air..





Pastu sebelum balik ke hotel, CikMat ajak makan malam kat pasar filipina..mula-mula saya risau jugak tentang status halalnya..tapi CikSuami kata jangan risau, sebab dia dah biasa makan kat situ..so tau la yang mana tempat yang halal..Pasar Filipina ni macam pasar malam, tapi dia ada satu area untuk warung makan..tapi warung-warung ni sediakan makanan yang berasaskan sea food yang dibakar sahaja...memang sedap la sebab seafood dia yang jarang kita dapat kat semenanjung..


yummy..sedap..

Keesokkan harinya, kami check-out awal pagi sebab kami nak ikut CikSuami pergi Kuala Penyu..perjalanan 3 jam, x de la rasa bosan sangat sebab lalu kawasan kampung, lalu tepi pantai..pastu bila nak balik dari Kuala Penyu tu, kami cross sungai guna feri..saja nak merasa..kejap je naik feri tu, 10 minit je..sepanjang atas feri tu, Nia khusyuk sangat tengok rantai feri tu bergerak..



Pastu kami pergi ke 1Borneo untuk lunch..1 Borneo ni mcm midvalley, baru saje dibuka..so x banyak lagi kedai..kami makan kat Kenny Rogers..Lepas tu kami balik ke Pasar Filipina sebab nak pergi kat tempat yang jual aksesori permata...tapi x beli apa pun sebab saya bukan peminat barang mutiara @ kristal..tapi memang murah la kalau nak dibandingkan dengan harga di semenanjung..lepas tu kami lepak kat water front tepi tu..saje dok tangkap2-tangkap gambar...



Last tempa yang kami pergi ialah pantai tanjung aru..sama la macam kat PD..rasanya x de yang special pun..saje nk pergi nk main air dengan si comel Nia..saya dengan Nia je yang main..CikMat tukang tangkap gambar..

suka sangat nampak laut


Flight balik kami pukul 8.45 malam, dan kami bertolak dari KLIA ke putrajaya agak lewat sebab tunggu luggage..masing-masing dah kepenatan, Nia tidur sejak naik kapal terbang, sampai la naik ERL..itu la sahaja cerita perjalanan kami..




Photo?click here

0 comments:

Followers


up