:: Kenduri ::

Esok nak g kenduri Siah kat Melaka, lusa plak ke Temerloh kenduri Abg Tam..sebenarnya saya sangat teruja nak bawa anak dara sorang tu g jalan..sebab dia ada kasut bunyi2 yang baru..hehehe..Cuma harap tiada aral yg melintang..harap semua sihat dan selamat ..amin..

ehm... pasal entry sebelum ni, ia telah meninggal kan sesuatu persoalan di kepala otak ni..saya dalam fasa mendengar & berfikir...sambil mendapat mental torture yg hebat dari seseorang yang penting dalam hidup saya..hadoi, boleh kena kanser otak macam ni!(nauzubillah)..

**Hapdet
Gambar kat kenduri Siah..


Bersama cikgu Wanis dan mempelai


Kami bersama mempelai, Kak wanis & Jaja


Si kecik ni dilepaskan untuk menggayakan kasut bunyi-bunyinya..tapi malu-malu plak nak jalan..asyik nak berkepit dengan Babah je
Gambar kenduri rumah Mak Long Baru

:: isu ke ? ::

Kepada yang berkenaan..(walaupun saya tau mereka x kn membaca blog saya ni)

Saya sebenarnya tak suka nak bercerita tentang keje di dalam blog, sebab pada saya semua senario bekerja sama je..akan ada masa rileks ..ada masa stress..lagipun bukan ni kali pertama bekerja..dah bertahun..

Tapi ada sesuatu yang perlu di jelaskan disini..saya bertanya bila x paham @ x jelas dengan sesuatu perkara..dan saya harap pertanyaan saya tu akan dijawab dengan PENERANGAN..itu je!

Jadi PENERANGAN itu tak perlulah berserta dengan ugutan @ perlian (ada ke perkataan ni?) @ sindiran .. sebab :

1) Cara tu sangat la tidak profesional.
2) Menyakitkan hati dan me'refleks' mood bekerja.

Keadaan itu terjadi mungkin kerana semua (saya & mereka) dalam keadaan tertekan kerana workload yang x menentu..Tapi kenapa lepaskan kat saya?

Saya tak ada apa nak komen lagi pasal hal itu , biar la mereka..u are the boss!but still pada saya, even u are the boss, u owe me an apologize for saying that way to me!

Pasal benefit tu, saya tak berminat lagi..saya pun bukan terhegeh-hegeh sangat..insyaAllah, suami saya akan cuba menyediakan yang terbaik & termampu untuk isterinya ni..Anyway, thanks a lot!

:: Bila Panas ::

Sekarang ni memang musim panas kan..si Montel Nia plak cepat sangat berpeluh, jadi kalau weekend dok umah je..memang selalu x berbaju..menampakan gebu-gebu badannya..


:: Spec Hitam ..weeweet ::

Last week masa beli barang rumah kat tesco, CikSuami tunjuk spec hitam untuk Nia..asalnya saje nk suh Nia pakai dalam tesco je..pastu atas desakan saya, kena la beli satu..Yang kelakarnya, masa sibuk kami acukan spec tu kat Nia, dia memberikan kerjasama yang amatla baik..duduk elok je sambil menegangkan muka..kena tajuk entry ni Spec Hitam weewet?sebab setiap kali pakai spec tu, kami akan puji-puji anak dara tu sambil cakap "weeweet"..

Petang semalam sampai je kat rumah Mama, Nia dah tunggu kami dengan spec hitam nya..kelakar sangat tengok..Adik saya (Acu) cakap , "Anak ko naik moto pakai spec sambil melambai-lambai tangan..budget artis la tu!"..Mak Long Nia plak cakap, Nia dah kenal playground..Masa Acu bawa Nia ronda-ronda naik moto, lalu kat playground..Nia tunjuk playground sambil cakap "huh..huh.."

Sebenarnya Nia baru 2 kali g playground..1st time tu masa tu Nia x pandai jalan lagi..2nd time ialah last weekend..but this time dia dah kenal slide & sangat suka kan permainan itu..Nia x nak dah kami pegang tangan dia..dia nak jalan sendiri..

CikSuami kata, lepas ni kena bawa Nia g playground every weekend


:: Deco bersama Nia ::

:: dapat sudah ::

saja nak tulis..Crocs sudah berada dirumah..hehhehe..tenkiu CikSuami!

Followers


up