:: Pop Kuiz ::

Ada apa dengan Pop Kuiz?hehehe..dulu masa zaman-zaman anak dara, saya dan CikNisa pernah la pergi uji bakat PopKuiz..saya ingat lagi masa tu, g audition naik kete Kembara abg long cikNisa yang hanya boleh g sampai kelajuan 80 km/j..klu 81 km/j kete tu akan start vibrate..tapi sekarang kete tu dah tak ada, total lost masa cikNisa accident..

Masa tu memang semangat gila la..konon-konon tak mau mempersiakan pengetahuan tentang muzik & gossip yang ada dalam kepala hotak ni..on the way ke TV3 tu, kami dok pkir trademark group..pkir punya pkir, dapat la.."Yo ale-ale"..sampai kat TV3, kitaorang pun register..bagi la gambar ukuran pasport..alih-alih kitaorg tengok yang semua bagi gambar saiz 3R..yang ramai datang student MIIM , yang ranggi-ranggi & tersangatlah ceria..peringkat saringan tu, kitaorg lawan 1 couple dari MIIM..dari segi pengetahuan tentang muzik memang kitaorg lagi terror, tapi dari segi ceria tu, depa lagi ceria kot..At last , kitaorang dapat tau yang depa terpilih ..tu pun sebab tengok depa dah masuk TV..tapi kalah..no last sekali..huh!baik bagi kitaorg yang masuk..

Rasanya 2 weeks ago, masa tengah tengok TV, keluar la plak iklan audition PopKuiz..Part yang penting tu, syarat nak masuk had umur sampai 26 tahun..CikSuami tanya, x nak g ke?saya kata nak jugak!tapi tengok tarikh..hari yang sama iklan tu kuar..cis!pastu CikSuami perli, "Depa saja x nk kasik zie masuk..takut la nanti zie menang!"..huh, tak bagi motivasi langsung..

Semalam dapat SMS dari CikNisa.."Zie, weken ni ada audition popkuiz. Nak g x?"..mestila nak babe!So kami decide nak g sabtu ni..insyaAllah..Tadi on the way g keje, saya bagitau la hasrat suci murni kami tu..cikSuami gelak kecik je..dia kata pergilah..saya pun start la berangan, "cuba abang bayangkan bang, kalau zie menang..mau beribu ringgit jugak hadiah tu zie dapat".. berangan tu memang hobi saya la, sebab berangan itu indah..hahaha..CikSuami kata "zie, bagi masuk TV dulu, baru boleh cerita pasal menang"..tak pe sayang, nanti bila dah menang..jangan jeles!

So nisa, yo ale-ale lagi ke kita?

:: Sayang isteri & anak ditinggal - tinggal kan ::

Minggu ni CikSuami pergi outstation ke Sarawak dari hari Isnin sampai Jumaat..kemudian insyaAllah dia akan menghantar adiknya yang tercinta ke Unimap Perlis..ini bermakna, saya & cikNia akan tinggal dirumah onni (Mama saya) selama seminggu.
"Boleh pack saya sekali x Mama?"

Since last week tiap-tiap hari cikSuami menyatakan kerisauan tentang cikNia..yela, bila tinggal lama-lama takut kerinduan plak cikNia tu..setakat hari ini (selepas 3 hari), cikNia ok la.

Beginilah hampir setiap malam kalau Babah ada..manja Babah sangat!

masa 1st day cikSuami tak ada, Nia berdiri kat pintu rumah pukul 8 malam sambil pandang keluar..Onni kata tunggu Babah la tu..sebab kalau kami amik lambat, dia selalu tunggu kat situ..sian plak tengok, tapi nak buat mcm mana..

2nd day, saya pakai kan Pooh Bear Nia baju yang cikSuami tinggalkan, cepat-cepat dia rampas bajutu dari pooh bear, sambil cakap "Babah"..pastu saya tanya "nape Nia?ni baju sape?"..Nia jawab "Babah"!..

semalam cikSuami tepon, nk cakap dengan Nia..menjerit Nia dengar suara Babah dia..siap jerit "Babah"..suka betul..kalau dah besar skit ni, memang mama suh babah bawa Nia...

cikSuami selalu cakap rindu kat Nia, abih mama Nia ni?tapi semalam cikSuami sms "Rindu sangat-sangat dengan sayang..plz take of urself k!i luv u so much..."

hehehe..i luv u too...so much..take care of urself too..risau ni, sebab sijahat H1N1 dah sampai ke Kuching..hadoi..

:: Shah Rukh Khan ::

Lunch tadi cikSuami ajak g umah MIL, FIL belikan buah cempedak untuk menantu dia yang sorang ni..tq..pastu sampai-sampai rumah, adik-adik ipar ku tengah melayan Kabhi Kushi Kabhi Gam..dah disk 2..apa lagi, saya pun join sekaki la..tapi part Shah Rukh Khan nangis, memang tak boleh tahan..Memang saya ni pantang tengok Shah Rukh Khan nangis, mata sure bergenang..sampai cikSuami tegur.."tengok start disk 2 pun boleh nangis?"..tak tau la sayang, memang sejak belum bercinta dengan sayang pun, saya memang cam gini..cair beb dengan SRK!

:: Kenduri Kawin @ Gombak ::

Tetiba semalam cikSuami ajak g kenduri kawin ofismate kat Gombak..Katanya member dia nama Maizura..x pernah dengar pun dia sebut nama ni sebelum ni..Saya kata, ok je..tapi which part of Gombak..cikSuami kata,"ntah la..abang tertinggal kad dia kat opis"..huh!

So kami pun redah je la heading tu Gombak..dah la jammed teruk kat MRR2..on the way ke sana, cikSuami bagitau la apa yang dia inga pasal kad tu...kenduri tu kad dewan, somewhere dekat dengan Taman Koperasi Polis, nama hubby dia Wira..

Pastu saya ternampak signboard kolej unikop..rasa taman tu macam dekat2 dengan Koelj Unikop, sebab teringat my ex-roomate punya bf belajar kat situ dulu..so kami pun gamble la ikut jalan ke kolej tu..suddenly ternampak signboard "Maizura & Wira"..huh, lega..nasib x sesat..

Rupa-rupanya kami tiba agak awal (12.30), compare to ofismate cikSuami yang lain..bagi cikNia makan dalam kereta dulu, pastu baru masuk dewan..saya tanya cikSuami, pengantin ni belajar mana dulu..cikSuami kata UM..ehm, dalam hati terdetik gak, agaknya dia member Nisa..tak lama lepas tu, jumpa plak cikNisa..keciknya dunia..

Apa-apa pun makanan kenduri nya sedap sebab ada ais-krim..hehehe..& the pelamin sangat la lawa...Tahniah Maizura & Wira..




Gambar dari kamera cikNisa

:: 2nd Durrany ::

Aritu saya g scan bersama cikSuami..jantina?biarlah rahsia...hehehe..tunggu jela dia keluar..tapi masa scan tu Durrany posing baik punya..siap angkat 2-2 belah kaki nak tunjuk gender dia..sampai doktor kata "tengok tu, baby nak tunjuk kat ayah dia"..Dah complete dah Durrany mama ni..doktor tunjuk kan heart beat, perut, tulang belakang , kaki , tangan, betis, kepala..doktor puji Durrany tau, doktor kata growth well..

Memang pregnant kali ni agak teruk skit berbanding Nia dulu..muntah tu wajib la..tapi kali ni siap dengan tekanan darah rendah sampai nak pitam..but now slowly recover..Nia plak setiap kali dengar Mama muntah, sibuk nak tengok..sangat lah caring anak mama sorang ni..

Durrany plak lasak..lagi lasak berbanding kakak..perut mama selalu mengeras & tak lama tu, Durrany akan mengaktif kesana -kemari kat dalam tu..tapi Mama rasa happy sangat sebab Durrany aktif..Babah plak selalu memikir kan macam mana klu Durrany lagi aktif @ sama aktif macam kakak..Harap-harap kalau 2-2 Durrany mama ni aktif, Babah kurus la skit ek!hehehe..

InsyaAllah hujung bulan ni nak tengok Durrany lagi in 3D scan..x sabar ni!

Kenapa saya panggil Durrany ek?sebab nama dia akan ada Durrany tak kira la boy @ girl..

:: Nia Durrany @ 12 months progress ::

Dah setahun anak Mama, dulu waktu ni, Mama still suffer b'coz of pantang..hadoi, x sukanya pantang..bln 10 ni InsyaAllah kena lalui lagi tempoh yang menyiksakan tu..

Di usia yang setahun jagung ni, apa yang progress Nia?

1. Existing gigi 6 batang, on the way nak tumbuh , 4 batang..1 dah nampak clear, 3 masih malu-malu kucing

2. Sudah pandai tiup makanan yang panas..semalam datang tengok Mama masak kat dapur, cakap "mammam.." pastu tiup. Memang la panas sayang, makanan tu still dalam kuali.

3. Sudah pandai disuruh, tolong amik kan pampers, botol, remote.

4.Ada kawan baru (pooh bear) dan sangat sayang dengan kawan baru.

5. Nia tau adik ada dalam perut , tapi bukan semestinya kat perut mama ek..kat perut babah pun ada adik..aritu suh sayang adik, Nia kiss perut babah..salah konsep ni sayang..

6. Nia dah pandai main slide, dulu mama babah yang ke 'slide'kan, sekarang sudah pandai slide sendiri.

7. Sudah boleh menerima beberapa arahan..
contoh: "jom mandi.." dah tau g bilik air..klu baju tak buka lagi, Nia akan tarik-tarik baju tunjuk kat mama babah..

8. Kalau salam & kiss mesti ada bunyi, walau pun kadang-kadang mulut tu x sampai pun ke tangan.

9. Kalau nak cepat sangat main, waktu pakai baju , x siap lagi make-up, Nia akan cakap "dah!"..semua dah, apa ntah yang belum..

10. part ni paling x best, Nia x nak minum susu & makan..asyik nak minum air masak je..camne ni sayang?

:: Happy Birthday Nia Durrany ::

Selamat hari jadi sayang..Semoga menjadi anak yang solehah, berguna & dirahmati Allah selalu..Mama & Babah sayang banyyyyyyyyyyyyyak kat Nia

Followers


up