:: Nia Durrany @ 12 months progress ::

Dah setahun anak Mama, dulu waktu ni, Mama still suffer b'coz of pantang..hadoi, x sukanya pantang..bln 10 ni InsyaAllah kena lalui lagi tempoh yang menyiksakan tu..

Di usia yang setahun jagung ni, apa yang progress Nia?

1. Existing gigi 6 batang, on the way nak tumbuh , 4 batang..1 dah nampak clear, 3 masih malu-malu kucing

2. Sudah pandai tiup makanan yang panas..semalam datang tengok Mama masak kat dapur, cakap "mammam.." pastu tiup. Memang la panas sayang, makanan tu still dalam kuali.

3. Sudah pandai disuruh, tolong amik kan pampers, botol, remote.

4.Ada kawan baru (pooh bear) dan sangat sayang dengan kawan baru.

5. Nia tau adik ada dalam perut , tapi bukan semestinya kat perut mama ek..kat perut babah pun ada adik..aritu suh sayang adik, Nia kiss perut babah..salah konsep ni sayang..

6. Nia dah pandai main slide, dulu mama babah yang ke 'slide'kan, sekarang sudah pandai slide sendiri.

7. Sudah boleh menerima beberapa arahan..
contoh: "jom mandi.." dah tau g bilik air..klu baju tak buka lagi, Nia akan tarik-tarik baju tunjuk kat mama babah..

8. Kalau salam & kiss mesti ada bunyi, walau pun kadang-kadang mulut tu x sampai pun ke tangan.

9. Kalau nak cepat sangat main, waktu pakai baju , x siap lagi make-up, Nia akan cakap "dah!"..semua dah, apa ntah yang belum..

10. part ni paling x best, Nia x nak minum susu & makan..asyik nak minum air masak je..camne ni sayang?

4 comments:

asha_nisa berkata...

hmmm nia ttp x nak kat auntie nisa...sedihnya...huhuhu...

Norfazidah Binti Saari berkata...

aunty nisa, join mama ek..nia geng dgn babah je..

Norfazidah Binti Saari berkata...

aunty nisa, join mama ek..nia geng dgn babah je..

asha_nisa berkata...

ok...xmo join nia...hehehe..harap2 2nd duranny nak kat auntie nisa...

Followers


up