:: Pop Kuiz ::

Ada apa dengan Pop Kuiz?hehehe..dulu masa zaman-zaman anak dara, saya dan CikNisa pernah la pergi uji bakat PopKuiz..saya ingat lagi masa tu, g audition naik kete Kembara abg long cikNisa yang hanya boleh g sampai kelajuan 80 km/j..klu 81 km/j kete tu akan start vibrate..tapi sekarang kete tu dah tak ada, total lost masa cikNisa accident..

Masa tu memang semangat gila la..konon-konon tak mau mempersiakan pengetahuan tentang muzik & gossip yang ada dalam kepala hotak ni..on the way ke TV3 tu, kami dok pkir trademark group..pkir punya pkir, dapat la.."Yo ale-ale"..sampai kat TV3, kitaorang pun register..bagi la gambar ukuran pasport..alih-alih kitaorg tengok yang semua bagi gambar saiz 3R..yang ramai datang student MIIM , yang ranggi-ranggi & tersangatlah ceria..peringkat saringan tu, kitaorg lawan 1 couple dari MIIM..dari segi pengetahuan tentang muzik memang kitaorg lagi terror, tapi dari segi ceria tu, depa lagi ceria kot..At last , kitaorang dapat tau yang depa terpilih ..tu pun sebab tengok depa dah masuk TV..tapi kalah..no last sekali..huh!baik bagi kitaorg yang masuk..

Rasanya 2 weeks ago, masa tengah tengok TV, keluar la plak iklan audition PopKuiz..Part yang penting tu, syarat nak masuk had umur sampai 26 tahun..CikSuami tanya, x nak g ke?saya kata nak jugak!tapi tengok tarikh..hari yang sama iklan tu kuar..cis!pastu CikSuami perli, "Depa saja x nk kasik zie masuk..takut la nanti zie menang!"..huh, tak bagi motivasi langsung..

Semalam dapat SMS dari CikNisa.."Zie, weken ni ada audition popkuiz. Nak g x?"..mestila nak babe!So kami decide nak g sabtu ni..insyaAllah..Tadi on the way g keje, saya bagitau la hasrat suci murni kami tu..cikSuami gelak kecik je..dia kata pergilah..saya pun start la berangan, "cuba abang bayangkan bang, kalau zie menang..mau beribu ringgit jugak hadiah tu zie dapat".. berangan tu memang hobi saya la, sebab berangan itu indah..hahaha..CikSuami kata "zie, bagi masuk TV dulu, baru boleh cerita pasal menang"..tak pe sayang, nanti bila dah menang..jangan jeles!

So nisa, yo ale-ale lagi ke kita?

4 comments:

asha_nisa berkata...

zie...kali ni kita g audition jgn tunjuk kita terror...tunjuk yg kita ni happy n ceria...aku rasa last time kita x dpt sbb kita byk jwb betull..dowg tkut hadiah habis kalo kita masuk...so kali ni kita wat ceria yg lebih...ok ka???

fitria berkata...

xpe kak..nnt kalau akak dah masuk tv..saye nk jd pompom gurlz..hehe.. penyokong tetap tu..

Norfazidah Binti Saari berkata...

tapi kali ni ada kena berlakon la, depa nak bagi ke mak buyong ni berlakon?

asha_nisa berkata...

akhirnya impian jd angan2 je...huhuhu

Followers


up