:: Sayang isteri & anak ditinggal - tinggal kan ::

Minggu ni CikSuami pergi outstation ke Sarawak dari hari Isnin sampai Jumaat..kemudian insyaAllah dia akan menghantar adiknya yang tercinta ke Unimap Perlis..ini bermakna, saya & cikNia akan tinggal dirumah onni (Mama saya) selama seminggu.
"Boleh pack saya sekali x Mama?"

Since last week tiap-tiap hari cikSuami menyatakan kerisauan tentang cikNia..yela, bila tinggal lama-lama takut kerinduan plak cikNia tu..setakat hari ini (selepas 3 hari), cikNia ok la.

Beginilah hampir setiap malam kalau Babah ada..manja Babah sangat!

masa 1st day cikSuami tak ada, Nia berdiri kat pintu rumah pukul 8 malam sambil pandang keluar..Onni kata tunggu Babah la tu..sebab kalau kami amik lambat, dia selalu tunggu kat situ..sian plak tengok, tapi nak buat mcm mana..

2nd day, saya pakai kan Pooh Bear Nia baju yang cikSuami tinggalkan, cepat-cepat dia rampas bajutu dari pooh bear, sambil cakap "Babah"..pastu saya tanya "nape Nia?ni baju sape?"..Nia jawab "Babah"!..

semalam cikSuami tepon, nk cakap dengan Nia..menjerit Nia dengar suara Babah dia..siap jerit "Babah"..suka betul..kalau dah besar skit ni, memang mama suh babah bawa Nia...

cikSuami selalu cakap rindu kat Nia, abih mama Nia ni?tapi semalam cikSuami sms "Rindu sangat-sangat dengan sayang..plz take of urself k!i luv u so much..."

hehehe..i luv u too...so much..take care of urself too..risau ni, sebab sijahat H1N1 dah sampai ke Kuching..hadoi..

1 comments:

Salbiah bt Karim berkata...

berbeza betul anak2 kite. kalo adib dh x de perasaan rindu ke ape dah. cm biasa je kalo kena tinggal. lg dia suka kalo dpt balik kg sbb ade org manjakan dia lebih2. Kalo sal call nak ckp ngan dia langsung x mau. dh x ingt dh agaknya kat ibu ngan ayah dia ni.huhu uwaaa.

Followers


up