:: Nia 1st Birthday Party ::

Setelah lama tertangguh, akhirnya tiba jua hari yang dinantikan...setelah Nia berusia 1 tahun 2 bulan..x pe la kan, janji buat..kepada aunty Bahyah, hutang dah bayar ek! so jangan tanya lagi bila nak buat..hahaha..

Asalnya saya yang teringin makan kek marble cheese coklat kak ida...so dah alang-alang tu, laksanakan impian untuk buat birthday party untuk Nia..ala sebenarnya x buat pun x pe kot, Nia bukan ingat pun kn?hehehe..

Jemputan pun very la limited, untuk family & jiran yang dah macam family...bila cikSuami kata ok for party ni, saya la yang paling excited sekali..semua memang x plan..hari jumaat baru terkedik-kedik surf kat internet contoh-contoh invitation card..mula-mula cikSuami kata x yah la ber'kad-kad'..jemput pakai mulut dah la..tapi sebab nama pun excited, so x boleh nak cakap pe la..nak jugak!

Dengan bantuan Miss J, terhasil la kad jemputan ni..



Miss J siap tolong watkan sampul lagi tau..thank you Miss J!Balik keje terus print kad guna glossy paper size 4r & pos kan ke rumah para jemputan.

Pagi Sabtu tu, kami sekeluarga ke Hospital Selayang dulu, lawat Ucu ..Balik tu, saya & Mama dah sibuk-sibuk kat dapur..cikSuami ditugaskan untuk tidurkan Nia..tapi malangnya cikSuami gagal menyempurnakan tugas tu..huh..kesudahnya dia ke dapur, tolong saya..cikSuami memang rajin tau bab-bab keje didapur ni..Nia plak lagi la rajinnya..

Since jemputan pun skit, & konsep party ni pun konsep jimat kos..so semua hidangan masak sendiri & x banyak pun menunya...bihun goreng yang x pedas + kurang sayur (sebab ada gak mak-mak budak yang x makan sayur), fries & nugget (kesukaan Haziq)...kek coklat kukus (ni Mama yang masak)

dalam pukul 4.45 petang, kak ida datang hantar kek bersama hubby & Aqilah..tenkiu banyak2 ek kak ida ..kek akak sedap sangat..first tetamu yang datang ialah Kak Nana & family, pastu Abang Haziq & family ..last sekali Kak Qilah and family..seronok jugakla..sesekali berkumpul..dulu saya dok celebrate birthday anak depa..sekarang depa plak celebrate birthday anak saya..

Kepada yang sudi hadir, terima kasih banyak-banyak sebab datang..kepada yang x dapat undangan , sori banyak-banyak..panjang umur, murah rezeki...tahun depan party besar lagi ek!




More Pictures

0 comments:

Followers


up