:: Hani Durrany Binti Noor Muhammad ::

Kronologi kelahiran Hani Durrany....

24/09/09 (Malam)

Isteri: "b, kalau nak bersalin kat Annur tu, at least sekali kena check up situ..kita x pernah
g..camne?"
Suami :"ok, esok kita g"
Isteri:"esok pagi-pagi ek! z nak breakfast lontong"
Suami:"ok"

25/09/09
(9.00 Pagi)

Breakfast di Pasar Bangi..hajat hati nak makan lontong, tapi yang tinggal nasi lemak & ayam goreng je..belasah je la..lepas makan, hantar Nia rumah mama..Sampai Annur, staff nurse suruh g check up kat klinik pakar O&G..tunggu dari pukul 11 pagi , pukul 1 tgh hari baru no dipanggil...

Dalam bilik doktor..

Doktor: "Mummy sihat?ada masalah?" Sambil belek-belek buku merah
Saya : "x ada"
Doktor: "ok, since ni 1st time datang, doktor kena scan jugak la ek..baring mummy"


Semasa scan

Doktor: "ok, semua ok..air ketuban ok..oh, girl.."
Saya : "Berat dia brape doktor?"
Doktor : "2.99 kg"


Lepas Scan

Doktor:"everything ok..so sakit nanti baru datang ek!"
Saya: "ok"
CikSuami:"Tapi doktor, dia kata dia ada kuar air"
Saya:"air kuar bila batuk macam tula..skit je doktor..bukan ketuban kan?x de apa2 kan?"
Doktor:"oh, tu biasa..bukan ketuban..kalau ketuban , dia akan kuar sekali banyak"
CikSuami:"eh, cek la.." (Dengan muka yang beriya)
Saya :"x yah la..x ada apa tu"
Doktor pandang cikSuami :"okla, naik atas doktor cek"

huh!seluk...x suka!!

Doktor:"ok mummy, angkat kaki macam nak bersalin ek.."

few second..

doktor:"oh MyGod sayang, u dah about 5 cm..x sakit ke?u dah kena masuk labour room ni.."
Saya : "Ha?x sakit pun"
doktor:"u dah lunch?"
Saya:"belum"
Doktor:"ok, u pergi lunch dulu..eh, x yah la..suruh husband yang pergi..takut on the way tu
ketuban pecah"

Kalau suruh cikSuami yang belikan, rugi la beb..kang dia beli makanan yang x sedap...so we decide, g makan sekali..tu pun cikSuami bising masa kat kedai makan..suruh makan cepat-cepat..takut ketuban pecah katanya..huh!

(2.00 Petang)

Masuk bilik wad, tapi nurse suh lepak dulu dalam tu sebab labour room penuh..Solat zuhur & tengok cerita Hindustan..

(4.00 petang)

Nurse datang ajak g labour room..jalan kaki dengan cikSuami ke labour room yang berada ditingkat 1.. dok lepak-lepak dalam labour room sambil borak-borak dengan cikSuami..contraction?belum datang lagi..

(5.00 petang)

Doktor datang pecahkan ketuban & masuk air..masa ni bukaan baru 6 cm..masa ni doktor tanya nak epidural ke?saya cakap x nak..nak injection ke?x nak juga...

(5.30 petang)

contraction sudah datang..sakit, tapi tahap "tahanable"..tapi kol 6 tu memang x blh tahan..masa tu br terhegeh-hegeh minta epidural..doktor x kasik, sebab bukaan dah 8 cm..dia kata rugi je..so tahan je la..x tau pukul brape start teran..tapi yang pastinya masa bukaan 9cm..Ya Allah susahnya nak teran kali ni..sebab kepala baby senget..tenaga plak semakin berkurang..doktor suh cikSuami bagi minum air.. minum la skit je..2-3 teguk je...masa kepala dah separuh keluar, x blh teruskan teran lagi..x larat sangat..doktor suh rest sekejap, tunggu contraction ...(tu yang lonjong skit kepala cikHani)..tepat 7.14pm Hani Durrany (Permataku Yang Tenang) selamat dilahirkan ke dunia ini, seberat 3.1kg..muka saling tak tumpah macam muka kakak dia & babah dia..

Semoga Durrany Mama & Babah jadik anak yang solehah, baik, beriman & berguna...Mama & Babah sayanggggggggggggggg sangat Durrany..



Nia Durrany

Hani Durrany

Nia Durrany

Hani Durrany

4 comments:

ZuLReeN berkata...

muke sme cam nia zie, sebijik. rambut jek lain

ZuLReeN berkata...

Muke sebijik cam nia. rambut jek lain

fIzahjepp berkata...

best gle zie dh 5cm pon tkde sakit..kalau dr tk cek tk tau pon dh 5 cm huhu..sejibik laa muka nia n hani..hehe anyway congrate yeee

Salbiah bt Karim berkata...

sama cm nia cuma muka panjang sket, hehe

Followers


up