:: Spectra 3 ::


Setelah pelbagai usaha telah dibuat, termasuklah mogok lapar selama 2 hari..akhirnya cikSuami meluluskan permohonan membeli Spectra 3 & botol-botolnya sekali...Alhamdulillah, semoga Durrany mendapat faedah daripada investment yang besar ni..Amin

:: Durrany ::

Ceritanya begini..mula-mula, semua dalam keadaan terkawal..Mama nak tangkap gambar 2-2 Durrany..Kakak pun mula tunjuk kan aksi nya..

sampai nampak underware


adik plak tidur lena je...

Lepas tu, kakak nak main dengan adik kot..so dia bercadang nak mengejutkan adik dengan mencungkil mata adik..so mama terpaksa memarahi kakak dan camera off sekejap


bila dah kena marah sure sedih kan?bila sedih kena nangis..untuk menunjukkan yang benar-benar sedih, kena la beraksi skit kan? kalau x , x nampak real..mama suruh nangis sambil tekup muka kat tilam, sebab bising..kalau tekup semua muka, x bernafas plak..jadik jeling-jeling la kat mama lagipun mama tengah on camera..

adik plak terkejut sebab tetiba mata kena cungkil..so menangis la..

:: 1st @ work part II::

Pasal anak-anak dan suami..tengahari balik beli makanan untuk tersayang yang kecil & besar..BF Hani & mandikan Hani (cikSuami memang takut mandikan bb, dulu ada sekali dia mandikan Nia sebab terpaksa..caranya sebekas air sabun & sebaldi air bersih..celup Nia sekali dalam air sabun , pastu celup kat dalam baldi yang air bersih 3 kali..pastu dah siap!) pujian harus diberikan kat Hani sebab menjadi anak yang paling baik semalam...Mama g keje, Hani tdo sampai la tengahari waktu mama balik baru jaga balik..pastu before Mama g keje balik dah tidur balik sampai la petang Mama balik keje..


Waktu pagi.


amik mood nak tdo kat atas peha Babah @ lunch hour

Bila sampai je rumah, tengok Nia.. mak ai seksi nya..baju nampak pusat, skirt pun macam underware..ciKSuami pakaikan baju Hani kat Nia..adoi la sayang ku..buruk benar rupa anak pakai gitu..pastu cikSuami report, Nia rajin bila duduk dengan Babah..rajin baca..Nia pun tunjuk la few words yang dia belajar..so cute bila dia cakap..

Babah : "kakak, ni apa kak?cuba kakak cakap Mama nak dengar"
Nia : "e-e-pen " = elephant
Babah : "ni?cakap..rabbit"
Nia :"e-bit"
Babah :"Dengar nya Mama..ni paling best..ni apa kak?"
Sambil menjerit Nia: "taw" = cow

sangat la tomei bunyinya..pagi ni suh Nia cakap dulu before g work..


Nia with Hani's cloth

:: Miss my MAMA ::

Petang semalam saya call dia, but she didn't pick up the phone..then malam tadi dia call, bagitau esok dia akan bergerak ke Arafah..dia minta doakan semoga dia selamat...then she cry...pagi tadi dia call lagi, tanya pasal Nia...few minutes after that saya call dia balik bagi Nia cakap dengan mama..

and now, i'm crying..miss her so much

:: 1st @ work ::

masih tengah warming up..mind asyik dok pkir anak2 & cikSuami..camne la dia handle..tengahari tadi balik rumah..BF cikHani & beli makanan untuk 2 lagi yang tersayang..cikSuami memang betul-betul menjaga anak-anak kami..jaga anak je ek, meaning selain daripada tu x buat..termasuk la mandi pagi..muahaha...anyway thank you so much sayang!

arini try breastpump electric opismate & hasilnya sangat la memberangsangkan...dah hantar application nak beli kat cikSuami..buat masa ni status nya KIV..tapi menjurus pada x dapat je..huh

:: tomcat ::

dah dekat 2 bulan tak tekan icon tu ..tetiba plak tertekan masa tengah 'berfesbuking' arini..

"startup- shortcut"

huh..next weekla baru tekan!

:: so sweet ::

Pagi semalam masa tengah gosok baju cikSuami..

Nia : "ma, wat pe?"
Mama : "iron baju babah sayang.."
Nia : "yen ju...babah"
Mama : "ha..pandai kakak"

few seconds after that..

Nia : "Ayang mama.." (sambil memeluk kaki mama)

ala2, tomei nya..

Sebelah malamnya plak, lepas cikSuami baru balik dari main futsal, saya report kat dia yang saya tak boleh nak berfesbuk sebab Nia kacau..cikSuami claim diri dia Biro Aduan..so tindakan segera diambil..

Babah : "Nia g baring sana..jangan kacau Mama "
Nia sambil memalingkan muka : "nanak"
Babah : "ha? tak nak..eh umur belum sampai 2 tahun tak boleh cakap tak nak tau kalau babah
suruh..paham x?g baring kat sana!" (cam gitu ke cikSuami?)
Babah ngomel skit : "cakap pandai"
Nia berjalan ke tempat yang disuruh sambil mulut bercakap.."kap dai.."

Nia..Nia

:: " Seindah Butterfly " Giveaway Kategori B ::

Nia Durrany Binti Noor Muhammad
1 Tahun 5 Bulan

satu lagi percubaan dari saya..hehehe

...SYARAT2 SAH PENYERTAAN...
• Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor
• Masukkan kami lam BLOGLIST kowang


• Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni
• Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk "Seindah Butterfly" Giveaway Kategori B
• Upload hanya SEKETUL gambar comey dan cute miut anak kowang xkirelah dlm keadaan ape skali pun tapi 12sx xmau yer Pastu cerite la sket2 pasal ank kowang alang2 tu kan...
• Jangan luper letak name & umur so comey yer
• Anak kowang perlulah berusia diantara 1 HARI - 12 TAHUN (biase org buat 1hari - 4 tahun kan.. tp sy sian kt bebudak cute miut yg dh beso tu..... xpe, masukkan yeh )
• Kalau ade 10 org anak, bermakne 10 gambar boley di upload tp setiap gambar mesti ade gambar peserta saje.. mok atau pok nye walaupun cute miut xdibenarkan inteprem, ok!!
• Makesure si cute miut tu anak kowang dan anak kucing xkan dilayan
• PERINGATAN!! TLG JGN PHOTOSHOPkan GAMBAR ANAK KOWANG, OK
• Kowang jugak merelakan gambar si comey kowang diabadikan dlm blog ini nnt
• Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor dan di entry anda nnt bgtau 3 design baju / ape2 je yg ader lam blog sponsor yg kowang minat. Mane tau powan cuda terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang
• Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni.
• Sy akan tinggalkan jejak di entry anda, I'Allah..
• Tarikh luput : 06 / 12 / 2009
Hadiah disponsor oleh :
CUDA
http://tokeybaju.blogspot.com


&
hadiah misteri dari Abu Dhabi

unta kah??

:: Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10 ::

Nia Durrany Binti Noor Muhammad
1 Tahun 5 Bulan

masih ingin mencuba nasib selain untuk memeriahkan pertandingan..

ni syarat-syarat contest..

• Sila letakkan link ke blog ini. Pastikan nama yang keluar di bloglist kalian adalah Siti Sifir's Supernova Share-Out Space. (Pijah!! Cerewet nya ngko nih!!!)
• Sila letakkan linkkan blog anda ke blog penaja Fitrah Cinta dan jadi follower Fitrah Cinta. Sila jengah ke sana dan tinggalkan komen tentang blog k.Sari di entry contest blog masing2.
• Anak anda itu hendaklah perempuan, berumur bawah 3 tahun. Gambarnya hanyalah sekeping sahaja supaya senang untuk dinilai. Jangan risau, kami bukan nak cari calon menantu
• Letakkan banner di sidebar...(kalau ramai masuk maka merata2 lah wajah Arwa ku kan kelihatan...ngeh he he..ops itu pun kalau ramai ek...) Sila abaikan banner yang ala kadar itu..kerana tuan buat contest ini sangatlah tak rajinnya nak mengedit gambar :P
• Tolong beri tajuk Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10 di entry anda.
• Tarikh tutup 30 November 2009 jam 12 pm (tengahari)
• Sebagai menambah perasa, sila rajin singgah dan beri komen. Mungkin ini caranya untuk merasuah saya... :P walaubagaimanapun biarlah gambar bertocang anak anda menyengat ye...( tocang budak ada sengat kah??)
• Tinggalkan link anda dikotak komen di bawah.
• Pemenang akan diketahui petang hari yang sama jika saya tak ada kesulitan lain insya ALLAH...dan jika ada peserta, kalau takde nak umum apa??
• Hadiahnya adalah :
Hadiah pertama :

• Baju gown Sarakids dan baucer di bawah (dah cuti sekolah kan..bolehlah kalian merendek...)
Voucher free n easy 3 hari 2 malam ke HONG KONG


Hadiah kedua :
• Baju gown Sarakids & Baucer di bawah

:: BMI ::

berat : 56.5 kg
tinggi : 157 cm

BMI : 22.9 ---> IDEAL

ahaks!

:: bosan ::

dah bosan dok umah..nk p jalan2

:: Better than before ::

1st week mama x ada, kena handle 2 Durrany..agak kelam-kabut idup..sekejap-kejap msg cikSuami..merungut,mengadu & dll..Nia pun asyik kena marah je...hari-hari cikSuami pesan sebelum g keje, "jangan tension2"..i have to admit, saya tak pandai sangat handle Nia COMPARE to cikSuami...bila Nia wat perangai, mesti tepon cikSuami & dia pun bagi la solution nya..teruknya saya..ari selasa lepas, Nia demam..perangainya, MasyaAllah..memang menguji kesabaran ditambah dengan Hani yang tak mau lekang langsung..kejap nak bertepuk, kejap nak n3n3n..kesudahnya, saya suruh cikSuami anta Nia g rumah mak mertua..x larat..masa tu nak menitis air mata..then cikSuami kata, dia akan half day..tapi x pun sebab banyak keje..tapi setiap jam dia call tanya progress kami..dia balik je keje, saya dah terlena tepi buai, sebelah tangan dalam buai, sebelah tepuk Hani..ditambah teruk lagi...dari pagi tak mandi pagi..macam mana la orang yang anak ramai tu handle anak-anak depa..saya ni, 2 orang pun dah kelam-kabut..tapi bak kata cikSuami, "x pe, perlahan-lahan"..tapi takut la perlahan sangat..saya selalu rasa failed, tapi cikSuami kata "x de la, z dah bagus dah "..terima kasih Tuhan kerana kurniakan suami yang sangatla supportive



but today, jam 10 pagi everything dah settle..saya & anak-anak dah mandi..kain dah basuh & sidai....dah siap masak tgh hari & dah makan dah pun...boleh lepak-lepak depan tv sambil main dengan Nia..Hani plak tidur dengan nyenyak & sekarang boleh blogging sebab anak-anak tengah tidur..so i consider myself, better than before..better than last week actually...tadi cikSuami tepon, tanya OK @ x....dia kata bagus la, semua OK..hehehe

Followers


up