:: december routine ::

Pagi : Siapkan diri untuk ke opis, n3n3n kan Hani, pump untuk Hani, siap kan anak-anak (tukar
pampers, isi botol air masak Nia
)..Kalau ada kain yang basuh malam tadi, cikSuami take turn
jemur kain..rushing antar anak-anak (Nia dok kat utara, Hani dok kat selatan..penat woo)..ye,
rushing!cikSuami punch card dulu, pastu baru anta saya g opis..

Tengahari : keje + pump + makan + solat + keje + pump

Petang : cikSuami amik kat opis, gerak amik Hani diBangi..kemudian baru amik Nia
dikajang...pastu balik rumah diBangi (dah nak maghrib)..bak kata bbsitter Hani..anak-anak
besar kat jalan je ..x pe, bulan ni je ek!


Malam : masak + basuh kain + iron baju untuk esok + n3n3b kan Hani + tidur


soalan biasa..

"nape x suruh along jaga Nia?"
Jawapan : ye, memang kakak saya sekarang tak bekerja tapi tengah cari keje..nanti kalau dia
nak g interview @ nak kuar, susah plak dia..

"x pun, nape tak tinggalkan Nia kat umah nenek dia? ujung minggu baru amik.."
Jawapan : Selama dia hidup ni, baru 2 kali saya tak cium dia masa dia tidur..means, baru 2 kali
kami tak tidur bersama..jadi, tidur berasingan?belum lagi kot buat masa ni..x sanggup

"x pun nape x letak Nia & Hani kat babysitter yang sama?"
Jawapan : Nia sudah kenal orang..jadi agak selective skit..tapi budak-budak, biasa la kan kalau
1st time dengan orang yang x biasa sure nangis kan..tapi lama-lama OK la..tapi
cikSuami kata x payah la..siankan Nia, nanti Nia rasa macam kami x sayang dia
plak..ada plak gitu!huh..


kesimpulannya, bulan ni hidup kami agak kelam-kabut skit..jadi benda-benda yang tak penting, memang tak pkir dulu..harap-harap bulan depan OK la skit..

Tak sabar tunggu Mama balik, rindu sangat..

1 comments:

asha_nisa berkata...

caiyok2 zie...jd supermom jap...apa2 pun jaga kesihatan k...insyallah dipermudahkan semua keje ko k....n nnt mak ko dah blk insyallah berjalan seperti biasa semula....

Followers


up