:: Preparation ::

small kenduri but high commitment..sebenarnya 'merancang' is the toughest part, pastu melaksanakan apa yang dirancang..sebenarnya kami nak buat majlis ni on 9th january aritu, kebetulan plak sama dengan Delisha...so cikSuami decide kita bagi laluan pada Delisha dulu..pastu kononnya nak buat hujung bulan ni, pastu macam x sesuai plak sebab takut ramai x blh attend coz 1st Feb is hari wilayah, kami menjangkakan ramai yang akan amik cuti panjang..

Kenduri ni sebenarnya untuk Hani & Onni nya,akikah for Hani & doa selamat for Onni, sebab selamat pulang dari Mekah..berbekal kan pengalaman setahun jagung , boleh la pkirkan idea-idea untuk akikah Hani..

Kambing dah booking, cuma belum g akad ...catering dah bayar & settle (mak mertua je)...khemah sudah booking..kumpulan marhaban sudah di beritahu..saudara & rakan sudah dijemput..cuma jiran kat umah Mama x tau statusnya lagi, sebab Mama yang jemput..gift dah settle...buai Hani (cikSuami yang nak sangat letak dalam buai)..belum..huh, cadangnya sabtu nak hiaskan..baju-baju anak & mamaBabah..dah siap & in progress..harap-harap semuanya berjalan dengan lancar..amin..

last week g Nilai dengan Mama & Nia, jalan-jalan cari bunga telur & kain nak wat baju..masa tunggu Mama pilih bunga, saja main dengan Nia, "Sayang termanja Mama ni"..dia toleh dan berkata "Babah la!"..huh!jangan ikut Mama lagi lepas ni

1 comments:

Salbiah bt Karim berkata...

anak babah la nia ni. Syasya pon dah mula menunjukkan sifat manja kat ayah dia. Pagi2 terjaga dr tidur mesti nak menyelit ngan ayah dia. Celik mata je cari ayah dia. Bila dah nampah mula la tersengih2.

Followers


up