:: 6 Bulan ::



Sudah 6 bulan umur cikHani..sudah boleh makan..ni salah satu moment yang rasa nya semua parent tunggu...as for Hani, sebelum 6 bulan , memang saya dah bagi makan..cumanya gitu-gitu je la..x sungguh-sungguh & betul-betul..sekadar sesudu 2 je la..

pada 25 Mac yang lepas..ehem-ehem..diharijadi ku..genap la cikHani 6 bulan..last weekend, baru berkesempatan siapkan special meal untuk dia..menu?untuk pertama kali nya..bagi nasi + carrot + kentang..berasnya sangat sedikit..sejemput je..sebab saya budget dia sure x brape nak...rebus & blend..& hasilnya bubur yang amatla sedikit..dalam 4-5 sudu besar ...

cara memberi cikHani makan sama macam cara suap cikNia dulu...letakkan dia didalam walker...hehehe...kain lap dah ready kat sebelah...suapan pertama, terus telan..x de saki-baki yang tertinggal..begitu juga suapan ke-2, ke-3 dan seterusnya...sehinggalah habis..sampai dia nangis nak lagi..wah, sedap sangat ke Hani?seronok tengok, rasanya berbaloi-baloi mama masak..ececeh, masak bubur je pun kecoh lebih..hehehe..cikSuami suh suap kan makanan instant jenama Heinz ..ehm, dia mula la buat-buat termuntah, terkerut-kerut dahi..ehm..nasib ada cikNia yang sudi abih kan..

esoknya buat lagi meal yang sama, cumanya tambah ayam..kali ni buat banyak..rupanya-rupanya ada baby besar yang nak makan jugak..ok la ..senang keje mama..depa makan dengan banyak nya..seronok sangat tengok

hari ni bekalkan kat Mama bubur Hani, x sabar nak dengar cite makan dia..

1 comments:

asha_nisa berkata...

wah2 hani dah start makan...
cepat je dah 6 bulan...rasa cam baru je tgk ko lepas bersalinkan hani...hehehehe...

gambar pun mantap ngan new DSLR ye...:D

Followers


up