:: Durrany ::

lama rasanya dah tak update pasal Durrany saya..(hehehe, sebenarnya blog ni pun dah bersawang dah x berupdate)..lagi lebih kurang 3 bulan , cikNia saya nak masuk 2 tahun..ye 2 tahun ek, walaupun fizikal & attitudenya dah macam 3/4 tahun..camne nak celebrate nanti?ehm..KIV dulu sebab bulan ni kena celebrate besday Mama dulu..ahaks! hubby said he's on planning something ..cara & expression muka dia bercerita macam something yang menarik..tapi dihujung ayatnya, "tapi z jangan la mengharap sangat mmg akan jadik on that day, takut abg x dpt cuti @ kena g outstation..but kalau x dapat wat on that day, boleh postponed kan?"..cikSuami sayang, i dah biasa dengan janji manis u yang jarang ditepati..selalu benar postponed..i ok je..isteri yang memahami..ahaks!

berbalik kepada cerita Durrany, meh ni mama nak list progress anda semua ek:

Nia Durrany

1. berat masih around 10kg - 11kg..masih nampak montel ..
2. pampers masih size L
3. Masih menggemari air masak..sangat menggemari..sekarang lagi susah minum susu..kena
paksa baru nak minum susu
4. SANGATTTTTTTT KEPOCHIIIIIII.....pok-pek x berhenti, vocab sudah semakin
banyak..dah boleh borak macam member..
5. Masih jadik 'termanja' babah..
6. Sudah boleh menolong mamaBabah bila diminta & bila tak diminta jugak..sebenarnya lebih
banyak menolong bila tak diminta

7. Sudah pandai beralasan bila malas
Babah : "kakak, tolong picit kaki babah"
Nia : "tatak nat la bah"= kakak penat la bah

tapi bila time rajin..
Babah: "kakak, tolong picit kepala babah..kepala babah sakit la"
Nia : "atit ek bah?jap ek, tatak na mik bat" =sakit ek bah?jap ek, kakak nia amik ubat
babah :"ubat apa?"
Nia:"yuyi tap mau" = yuyi cap limau
8. sudah semakin menjadi kakak dalam erti kata sebenar..protect adik , sayang adik , main
dengan adik & gaduh dengan adik ...dan harus menang ok! (saya kan kakak)
9. sudah pandai minta untuk dipeluk & memeluk sebelum tidur
10.mewarisi sifat auta dari mama (babah yang suh tulis..jadi x nak komen panjang2)
11. rajin gosok gigi, kalau masuk toilet sure minta nak gosok gigi..walaupun sebenarnya nak cuci
tangan je


Hani Durrany

1. berat 6.5, badan semakin susut sebab demam & kurang menyusu
2. pampers size M
3. pertumbuhan rambut amat lah perlahan..
4. sudah meniarap & mengesot-esot & sedang dalam usaha mengangkat bontot badan untuk
merangkak
5. masih menghisap jari
6. sometimes pandai demand nak tdo atas badan mamaBabah
7. sangat suka main dengan kakak
8. sudah semakin kerap berak..purata 2-3 hari sekali
9. memerlukan bantuan susu formula due to kekurangan susu badan bila mama datang bulan
10. alergi pada susu lembu, so solution nya ialah susu soya(isomil)

akhir sekali..mamaBabah sangat sayang kalian berdua...muahhhhhhh

0 comments:

Followers


up