:: cuti - cuti Langkawi part 2 ::

ok ni nak sambung entry sebelum ni , hari ke-2 lepas je bekfes, kami terus bergerak menuju ke Air Terjun Telaga Tujuh..sampai2 je kat sana..tak de orang pun, orang yang jaga parking pun x datang lagi..nak naik ke air terjun tu, mak ai..nak tercabut kepala lutut ni mendaki..dengan mendukung bebanan 7 kg lebih, tu belum masuk lagi bebanan lemak yang berkilo-kilo kat badan sendiri..hadoi..rasa macam nak cancel pun ada, tapi bila nengok cikSuami bersemangat gila, ku gagahi jugak..Nia lagi pandai, dia request kat Babah untuk didukung.."na nat ar bah"=nia penat la bah..baru 2-3 langkah dah penat..huh

air terjun nya cantik..tapi tempat nak mandi x banyak..batu je lebih..personally, better air terjun kat langat..since orang lain x de, boleh saya mandi tanpa pakai tudung...tapi kejap je, pastu ada 3 orang remaja ni datang..gaya macam nak usha line..hehe..so kena la pakai balik tudung..saya, cikSuami n Nia je yang mandi..Hani mama pegang..memang lepas gian abih la..Nia plak skit2 takut..huh,takut tapi nak main air..lepas nak dekat 3 jam (3 jam ke?ke kurang 3 jam ke lebih?), kami pun gerak balik..Durrany semua dah kepenatan..otw back semua tidur ..

sampai kat hotel, semua orang nak rest, konon-konon nak simpan tenaga sebab petangnya nak g shopping..alih2 Nia buat perangai..x mau tdo..abih semua orang dia kacau...jadi jadual terpaksa diawalkan skit...dalam lepas asar tu kami gerak g shopping..1st place mesti la Idaman Suri..hehe..x tau la apsal suka benar g sini.

apa yang kami beli?set pinggan mangkuk melamine..saya memang suka barang melamine ni..sangat sesuai dengan kehidupan saya yang ada anak kecik ni..klu Durrany campak, x pecah..i like..set dulang melamine sebab dulang yang dok ada kat rumah cikSuami dah patahkan..set sudu, garpu..frying pan..frame, coklat & beg... nak dekat rm3++ jugak la abih..sampai je bilik, terus packing semua barang..masuk dalam beg lama & beg baru...settle packing, terus tidur..

esok paginya, lepas breakfast,terus gerak ke airport..pastu?lepas tu naik flight fly back to klia..pastu?pastu abih dah cite..hehehe











0 comments:

Followers


up