:: Puteri Resort ::

Sabtu lepas, abih je training terus balik rumah amik anak-anak & mama..pukul 5 petang gerak dari Bangi menuju ke Melaka..kenapa?sebab cintaku tertinggal diMelaka..rasa nya mode gatal ni akan berterusan sampai isnin depan..so pada sesape yang baca blog ni, rasa macam nak muntah ke..lantak korang la ek..hehehe

sebab hormon gatal dah semakin menular dalam diri ni, ditambah plak dengan Nia yang x abih2 dok sebut Babah..babah..so saya pun memecut dihighway dan oleh itu pukul 6 ptg kami telah selamat tiba diPuteri Resort..sampai2 je, cikSuami ku tersayang , terbucuk, tertembam, tertomei & semua ter lah..ni memang sangat gatal dah ni..dah sedia menanti..rasa macam nak g gomol-gomol je..ops!orang yang menjerit kegirangan sure la Nia Durrany kan..dia la dapat priority nak peluk cium babah..kami x terus letak barang, tapi kami semua keluar g ke Mydin sebab cikSuami nak betulkan spec..skrew tercabut masa main bola..mydin kat MITC punya la besar..dah macam2 ada kat Melaka..dalam kereta cikSuami dok bercerita pasal keistimewaan Melaka..dah macam unofficial duta Melaka plak..

balik dr Mydin, letak barang-barang dalam bilik..siapkan anak-anak untuk g dinner..waktu mcm gini memang kena gunakan sebaik mungkin..bila cikSuami free @ break je boleh get together..lepas abih dinner, cikSuami sambung balik kursus sampai kol 11 malam..anak2 pun dah tidur time ni..

ni nak cite pasal Puteri Resort..bilik nya biasa2 je..nothing special pun ..tapi swimming pool nya , MasyaAllah..banyaknya..sorry ek jakun skit..3 pool utk kanak-kanak & 1 large pool for adult..kat kids pool ada banyak slide plak tu..so dah tau dah aktiviti untuk esok..pool, tunggu!malam ni bergambar dulu dalam bilik..



keesokkannya, kami turun breakfast dengan babah..tapi cikNia sudah ready dengan float & swimming suit nya..tengok


lps breakfast terus terjun dalam pool..ni nak citer skit..budak pompuan ni, gaya nya bukan main lagi..dari bilik hotel sampai ke cafe mulut dia dok bebel "nia nak mandi kolam..yeah..kakak nak mandi kolam"..float tu x nak orang lain pegang, nak pegang sendiri je..alih2 dah masuk pool nangis..takut..nak pegang mama..bila ajak balik bilik, x nak..nak mandi kolam je..lama gak la nak bagi budak kecik ni biasa2 dengan pool tu..dekat sejam lebih la kot dok berendam dalam pool..tu pun kena paksa naik, kalau tidak ,mau sampai tengahari kot dalam tu..

naik je bilik,mandikan anak-anak, bagi susu..paksa tidur..ye, kena paksa tidur..mata dah ngantuk tapi still nak main lagi..bangun je tidur, tukar baju..cikSuami pun sampai..kami check-out, then g makan..makan kat mana?mestila kat restoran Ikan Bakar Malim (tagline : Pasti Tinggal Tulang) @ MITC..cadang nak pekena ikan bakar ..ikan bakar kat sini memang sedap...alih-alih kena beratur sebab orang ramai...cikSuami plak x boleh nak bersenang -lenang lama skit kat restoran sebab rehat sekejap je..so makan je la lauk biasa..

Lepas makan, hantar cikSuami balik ke Puteri Resort..ala, rasa macam sekejap sangat jumpa..rasa rindu ni masih bersisa..ececeh..Nia plak, kalau ada babah je, sure nak suh babah dukung je..kejap2 kiss babah, peluk babah la..x bagi can langsung kat mama..Hani lagi la..sian Hani, tak pe, adik termanja mama kan?..

Kami x terus balik, singgah mydin @ MITC dulu..mama nak beli barang..pastu baru gerak balik Bangi..on the way back , hujan plak masa kat Seremban..so slow skit traffic..lebih kurang sejam setengah baru sampai Bangi..semua dah pakat letih dah..malam tu semua tidur awal..

lagi lebih kurang 6 hari lagi Noor Muhammad nak balik..miss u so much sayang..nia kata "mi yu babah "=miss u babah..

0 comments:

Followers


up