:: ILI ::

i'm back..last week saya MC ...saya disahkan kena virus ILI..rasanya letih, pening, penat sebab batuk & selsema...yang part selsema tu yang paling penat..rasa sesak nafas..2 hari pertama MC sebab demam biasa ,doktor kata la..then masuk hari -3 tak baik-baik juga..demam on off..malam badan dah hangat..tak pernah-pernah ubat demam tu abih, kali ni memang abih la..memang sangat berdisplin..since demam pun dah 3 hari,so pergilah gov hospital ..pergi Hospital Serdang..cerita la kat doktor all the simptoms, so encik doktor suh pergi klinik kesihatan, amik darah..dia cakap suspected dengue..so keesokkannya pergi la check darah..result shows that everything ok..it just ILI..just?wa cuak beb!doktor bagi MC & suruh abiskan tamiflu dalam masa 5 hari..so sekarang, sudah kembali bersemangat untuk bekerja..pada semua yang demam,batuk @ selsema ..better pergi check..bukan apa, mencegah itu lebih baik daripada merawat..

0 comments:

Followers


up