:: updating on Durrany ::

saya sangat seronok bila bercerita tentang Durrany..sangat bahagia..sangat teruja..mestila kan..anak sendiri..itu la racun, itulah penawar..

Nia Durrany dah nak masuk 2 tahun..kejap je rasa dah nak masuk 2 tahun..tapi kalau orang tengok dia, orang selalu cakap dia bukan macam budak 2 tahun..sebab fizikal nya yang agak montel..dengan kepochi nya yang macam budak besar tu..i have to admit la, bila dia jadi kakak, dia cepat matang..Nia sangat kepochi dan kepala nya sangat pandai auta..MamaBabah selalu kena ada jawapan sepantas kilat untuk soalan-soalan, kenapa?mana?siapa?macam mana?..sekarang baru saya rasa apa yang Mama saya rasa dulu..sebab saya pun kepochi gak...bila time penat sangat tu, alahai..malas la sangat..pernah satu masa tu, Nia merengek nak suruh pasang ubat nyamuk sedangkan masa tu ubat nyamuk dah abih..bila kita explain kat dia, ubat nyamuk abih, hari dah malam, kedai dah tutup..tak boleh beli ubat nyamuk..tetiba dia tak mau terima plak explaination cikSuami, paksa juga suh pasang..oh, ni satu la bad habit dia..bossy ok!adoi..last sekali cikSuami cakap tidur je.malam ni nyamuk tak de..NYAMUK CUTI..terus Nia diam..agaknya tengah memikirkan kebenaran statement Babah kot..

Nia masih lagi memegang title anak Babah..anak babah bukan sahaja bermaksud, adik tak boleh bermanja dengan Babah, termasuk lah mama jugak ok!Masih tak mahu beralah dengan adik, kalau bab mengkedekutkan barang, dia memang champion..selain bossy, dia jugak kakak yang garang..masa Hani merengek sepanjang malam due to gigi nak tumbuh,pagi tu, Nia marah Hani .."apsal nangis?nangis je..bising tau..kakak nak tido..amboi, biasa dia tu!"..huhu, macam la dia tu dulu baik sangat..ni dengar ek cikNia Durrany..awak pun sama je ek..SAMA ok!

sekarang kalau time nak turun @ naik tangga rumah, selalu gaduh dengan Babah..sebab tak nak bawak botol air masak..Nia claim botol air masak dia berat..so dia suh Babah yang bawa..sebenarnya bukan berat, tapi tulang yang berat @ malas..kalau dia bangun tidur dulu sebelum adik, dia akan memekak tepi telinga adik, sampai adik bangun..kalau adik dah bangun, dengan senyuman bangganya, dia akan cakap kat mama "ma, adik dah bangun"..pastu main dengan adik, pastu buat adik nangis..pastu biarkan suh mamaBabah handle..bijak kan?kalau adik tak bangun jugak, dia akan cakap "tido je!"..sekarang ni lagu favourite dia, nenek-nenek sebongkok 3, dulu menggegar dunia..kekadang Nia akan tukar watak dalam lagu, nenek kepada adik..memandai je..

Hani Durrany plak sudah meliar..sangat aktif kesana -kemari..kalau tak dapat sesuatu yang dihajati, awak terus menjerit..setiap hari Mama akan dapat aduan dari Onni awak, awak asyik menangis je..tak boleh kena tinggal...adoi la adik, nape awak ni?rambut masih segan nak memanjang..kalau bawak ke mana-mana, orang cakap awak ni BOY..kalau mama pakai kan headband plak, macam poyo plak..pergi klinik je pun..dressing macam nak pergi KLCC..gigi sudah ada 3 batang..makan sudah macam-macam..pagi tadi awak breakfast kuah lontong..sedapkan?hehehe..awak tak pandai duduk lagi, tapi sudah mahu panjat sofa...

yang kecik sorang ni, anak manja Mama..baru nampak mama pakai cantik skit, sure membontot..takut kena tinggal..kalau kat kedai makan, Mama pass Hani kat Babah, then mama beralih tempat duduk sekejap, awak dah meraung macam Mama nak pergi London..adoila sigondol!sudah pandai jugak mencari pasal..MamaBabah dah bagitau kan, botol air masak kakak jangan usik..Hani kan dah ada botol sendiri..apsal suka lagi minum air masak kakak?pastu buat muka selamber je ek!kalau tak pun selalu nak pergi bilik air..bila babah panggil nama , pandai awak stop ek..tapi setakat stop je la..bukan reti nak patah balik pun..

anak-anak MamaBabah, semoga awak semua menjadi insan yang berguna, berakhlak mulia dan solehah..mamaBabah sayang sangat Durrany!mama tak sabar nak celebrate besday kakak ni..

3 comments:

+akufobia+ berkata...

ngaa.sayang semua.

Mommyyus berkata...

haha...perangai sebijik mcm anak kite Hani.

AkuChumel berkata...

waaa...bahagia nye...x saba nak ada anak...asik pegang anak org je...ouh tp daku masih muda.haha

Followers


up