:: Mama sayang Durrany ::

Malam tadi masa bagi Nia makan..

Nia:"Mama tak ayang tatak "
Mama :"apa dia ?"
Nia : "mama tak ayang tatak"
Mama : "apa dia kak?mama tak paham la "
Nia :"mama tak ayang tatak"
Mama : "mama tak sayang kakak?"
Nia : "ehmm.."
Mama :" sapa cakap?mama sayang kakak..sayang sangat.."
Mama tarik Nia, peluk dan cium......cried..

Mama :" mama sayang kakak ..sayang sangat..ingat tau!mama sayang kakak..sayang adik..mama sayang semua anak mama..kakak kan anak mama..adik pun anak mama..mama sayang semua..mama sayang semua Durrany.."

Sama ada Nia betul-betul nak bagitau perasaan Nia tu @ Nia just cakap apa yang dalam tv cakap, tak kisah la sayang..mama just nak Nia tahu..mama saaaaaaaaaaaaaaayanggg sangat dengan kakak dan adik..sangat sayang...sangat,sangat,sangat sayang....mama sayang Durrany..

:: Updating ::

sapu - sapu skit, banyak plak daun kering yang sepah-sepah..lama rasanya tak update blog ni..ntah apa la yang disibukkan sangat..

bulan ni (bulan Jun), ada beberapa perkara yang berlaku...nak cerita panjang lebar pun tak larat, jadi cerita yang penting-penting je la ek..penting ke?..


6 Jun

Nia Durrany genap 2 tahun..kami buat birthday party skit, jemput sahabat-handai dan jiran terdekat je..maaf pada sesiapa yang terasa sebab tak dijemput..jujur nak bagitau, plan majlis nya kecik je, kos pun kecik je...jadi paham-paham je la ek.kalau nak puas kan hati semua orang, tu dah macam misi mustahil la..ada yang cakap, tak kisah la kecik pun, jemput je la..tapi secara rasionalnya kami sebagai tuan rumah, memang la boleh nak jemput sekampung orang datang majlis tu, tapi nanti kalau tak cukup makan minum , camne..diulangi sekali lagi, budget nya kecik je..insyaAllah, kalau ada rezeki lebih nanti, lagi besar la majlis nya..ok!



Ni hadiah dari mamaBabah..Memang dia minta nak basikal..dan basikal tu pun dia sendiri yang pilih..




Gambar pooh yang tengah bersedih


Perkahwinan Kauthar & Asyiqin

Saya dapat biras baru kerana adik ipar sudah berkahwin..dapat orang Subang, dekat je..semoga bahagia, kekal ke akhir hayat..cepat-cepat la ek menimbang cahaya mata..takut kakak dan abang mu meninggalkan kamu berdua jauh kebelakang..hehehe



Perkembangan Durrany

ni part yang paling best..bercerita mengenai anak-anak dan cikSuami adalah perkara yang sangat membahagiakan..tak dapat nak bayangkan hidup tanpa mereka semua..

Nia Durrany, macam biasa, sangat kepochi..lagu dah macam-macam siap bergaya dengan mic lagi kalau nyanyi..mic nya ialah botol susu, pin bowling mainan dia..makan pun dah macam-macam, sudah makin bijak untuk request macam-macam jugak..ehm, yang paling tak tahan, "jom mama, g beyi apan.."= jom pergi beli sarapan..nampak sangat mama dia malas masak..uwaaa..

Hani Durrany begitu juga, cuma bulan ni selsema agak lama..masih dalam stage nak berdiri tanpa pegang apa-apa..masih lagi tak boleh ditinggalkan kalau kat rumah onni (menangis 24/7)..aduyai adik..tapi sudah pandai bergaduh dan cari gaduh..aksi rebut-merebut barang antara 2 Durrany ni dah biasa..kalau Hani yang menang, siKakak mula la ngadu..kalau kakak yang menang, adik?adik buat muka tak de perasaan..hahaha..pernah sekali tu, depa berdua berebut permainan piano..piano tu kecik je..sorang tarik, sorang tarik balik..last sekali, Hani menggunakan cara kotor untuk menang dengan baring atas piano tu..jadi kakak payah la skit nak tarik..oh Hani masih belum pandai sebut mamaBabah..dia tau sebut ji-ji..tak tau la amende maksudnya..

bulan depan anniversary kami yang ke-3..3 tahun sudah, dan anak masih 2..hahaha..mulai bulan depan, kami bercadang untuk menambahkan bilangan ahli keluarga..harap-harap kali ni dapat la seorang hero..semoga murah rezeki kami sekeluarga..insyaAllah, kalau ada rezeki dan dipermudahkan semua urusan, sesuatu akan berlaku bulan hadapan..apa dia?tunggu...

:: looking for job vacancy ::

saya sedang mencari pekerjaan sebagai programmer @ SA area bangi, serdang , putrajaya & kajang. sesiapa yang ada info, tinggalkan la comment disini ek..tq

:: Surat cinta untuk yang tersayang ::

Sempena World Cup..

:: Kia Forte ::


hehehe..semalam 1st time naik Kia Forte..agak jakun jugak la..
myOpismate punya kereta..since ni kereta baru & model baru, harus la cantik kan?lagipun design nya memang menepati citarasa saya..harap-harap cikSuami baca la entry ni..tapi MyVi hitam tu pun ok gak..dia bawa kami (saya & beberapa opismate yang lain) pergi makan Nasi Ayam Dara @ presint 9...tu pun setelah 10 liter air liur saya & cikFM habis memujuk tuan punya kereta untuk melenjan kan kereta nya, bila agaknya dapat naik Jazz Biru pulak ek?...selesa sungguh bila duduk dalam kereta baru..ahaks!bak kata Maa,"macam bukan naik kereta rasanya.."ehm, may be dia rasa macam naik jet kot..hahaha..


Banyak sangat button kat dalam kereta ni kalau nak di comparekan dengan siComel MyVi saya..takut-takut salah tekan terbang plak Forte tu..hehehe

Followers


up