:: Acting like a pro ::

Semalam tak de class..macam biasa sampai je rumah banyak la tugasan yang menanti..but i noticed something: i don't have to remind cikSuami to do that..to do this...act like a pro..naik atas,dia terus tukar baju, masak air..pastu terus check pampers cikNia , dah penuh @ tak..then mandi..solat dan buat susu anak dan makan malam..pukul 9 , dah panggil anak-anak untuk tukar pampers ...prepare tempat tidur Nia and buai Hani..saya buat apa?tolong yang mana patutnya ..semua job list macam dah siap dalam kepala..kalau dulu, semua benda kena bagitau..masak air, tukar pampers, isi bekas air masak..huh...kalau tak, tak buat..saya akan buat keje bahagian tingkat bawah, basuh membasuh, masak..Hani sekarang semakin lasak..leka je skit main tangga, tak pun masuk bilik air..panjat sana-sini..sekarang dah ada skill baru, bila tengah dibuai, kalau dia agak-agak nak main lagi, terus bangun, duduk dan terjun!tak larat nak marah lagi dah..semalam masa cikSuami tengah buai, 4-5 kali la dia buat perangai gitu..."ni lah sebab babah nak duduk je dalam kereta!"

ikat macam ni nak?

0 comments:

Followers


up