:: Durrany ::

lama rasanya tak update blog ni..bukan tak de idea, tapi virus 'M' terlalu banyak dalam diri..taip-taip skit, pastu save as draft..kesudahnya berderet posting yang statusnya 'Draft'...lately agak sibuk dengan exam , test & project..yang tak tahu lagi arah tuju nya..masih mencari tune..

Anak-anak membesar dengan sihat dan aktif, betul la kata orang, untung punya anak ramai...walaupun anak saya baru 2 orang, tapi riuhnya macam 12 orang..2-2 sangat keletah..dulu saya sangka kan Hani seorang yang pasif: pasif daripada Nia..but slowly i learn to accept, tak semua anak sama..Nia sebagai anak yang sulong, telah meletak satu benchmark yang agak tinggi dari segi perkembangannya...but again, tak semua anak tu sama..kalau Nia , membesar dengan 'besar'..Hani membesar dengan saiz yang ala kadar...kalau Nia berjalan pada umur 10 bulan, Hani berjalan pada umur 11 bulan..kalau Nia hanya dapat rasa susu Ibu , lebih kurang 3 bulan sahaja @ may be less than that, Hani dapat 6 bulan bfm..kalau Nia sudah cakap 'mama' pada umur kurang 1 tahun, Hani masih tak pandai cakap 'mama' sehingga entry ini ditulis..tapi yang pastinya Nia tetap Nia, Hani tetap Hani..2-2 sangat membahagiakan..ye, terlalu membahagiakan..tak dapat rasanya nak teruskan hidup ini tanpa mereka & cikSuami tercinta..

Sekarang, Nia & Hani dah jadi bestfriend, Hani ecspecially, akan ikut je apa yang kakak dia buat, kakak memanjat, dia pun naik join..kalau ditegah, pun tak jalan..kakak joget dia joget..depa pun dah pandai gaduh..kakak rampas mainan dari adik, adik rampas balik...kengkadang kitaorang biarkan je...lumrah la adik-beradik gitu..tapi kalau dah kronik sangat, baru la babah akan bertukar jadi superman , tak pun mama berubah jadi shrek..hehehe

Tahun depan Nia dah 3 tahun, kejap je rasanya...sekarang dah sibuk berangan nak pergi school..cikSuami pulak dah berbuka mulut pasal nak hantar Nia pergi school..tapi segalanya tidak semudah yang disangka..actually school hunting for Nia dah start hampir setahun yang lepas..huhuhu..banyak betul kriteria nya..makBapak dia nya cerewet..but few school have short listed..tapi ni semua melalui pembacaan and review melalui internet je..insyaAllah selepas mama Nia dah abih exam, baru kita pergi terjah schools ni ek..


Kakak Nia yang bijak...



Hani yang manja

0 comments:

Followers


up