:: Hani ::


best jugak layan cerita ni..to be honest, saya mula suka tengok cerita ni , bila tengok watak pelakon Bell dalam cerita ni..selasa lepas, kami satu famili tengok cerita ni...sekarang dah sampai part Ummu Hani nak dibedah..semua family members dia sedih...masa scene kat hospital tu, drama tu pasang la lagu sedih..ye la, scene pun scene sedih kan..tetiba cikNia jadi sebak..dah bergenang air mata..oh anakku..

tetiba babah cakap :

babah: kakak, kalau babah sakit, kakak nak tak jaga babah?
Nia: nak..dengan confidentnya menjawab..
babah : nak tak cebuk kan berak babah?
Nia : nak..
babah : tapi berak babah busuk..kakak nak ke cebuk?
Nia : nakk...tak pela babah, kakak tolong...

babah plak sebak...dah nampak mata cikSuami berair..

mama : kalau mama?
Nia : kalau mama sakit cam ni...Nia buat gaya mulut senget macam kena stroke...kakak cakap, mama, nah mammam!
mama : mak ai, garang nya..lembut la skit
Nia : ye la, kakak nak suap mama..bagi mama makan..
nanti kalau mama makan, mama baik la
babah : ye la, tapi jangan la garang sangat ek!ok?
Nia : ok!

dah besar anak mamaBabah ni..mamaBabah selalu doakan supaya Durrany menjadi anak yang solehah..amin..

2 comments:

Novelgurl berkata...

Assalamualaikum

Dengan tengok cerita je dah dapat didik anak =)

Fadzli Amir berkata...

hehehee.....tersentuh gak hati lelaki ni...

Followers


up