:: Cuti-cuti Malaysia : Edisi utara Part 1::

Rentetan daripada majlis Yana dan Shimin..balik kenduri tu kami bermalam di Penang,2 malam..since waktu CNY celebration, kedai pun banyak tutup..pulak tu susu Durrany abih, punya la payah nak cari susu depa..cikSuami and Nia je yang pergi pusing kat town cari susu..saya and Hani dok hotel...mak buyung tak larat nak lama-lama..perjalanan jauh tu pun dah nak patah pinggang rasanya..memang agak susah la misi mencari susu Durrany sampai cikNia naik boring..dia boleh suruh babah dia anta dia balik hotel, biar babah pergi cari sorang-sorang


My two angels , seronok betul dapat pergi jalan - jalan

Next day nya still kat Penang..hajat hati nak naik Bukit Bendera..alih-alih sampai sana tutup plak..terus lost, tak tahu nak kemana..kesudahnya balik je hotel, tidur..tapi dah janji dengan Durrany, petang nya nak mandi pantai kat Batu Feringgi..sebelum tu kami tapau lunch dari Line Clear..mak ai, ramai betul orang beratur..cikSuami beriya promote makan kat sini sedap...jangan
la suruh saya review, sebab tekak saya bukan tekak yang minat sangat makanan spicy ni..kalau
tanya saya, saya akan jawab..lagi sedap makan kat Hakim sek 7 shah alam..sori ek, Line Clear

Petang tu seperti yang dijanji kan, kami bawa Durrany mandi kat Batu Feringgi..kejap je pun..ni pengalaman pertama cikHani jejak pasir pantai..ingatkan takut-takut, rupa-rupanya kemain galak lagi..menonong je nak berjalan ke tengah laut...cikNia plak takut-takut..asyik nak berpegang je..cukup masa, bila ajak balik,cikNia laju je la bertindak mengikut arahan...cikHani plak boleh melalak sampai kat hotel..adeh, kronik la budak kecik ni, suka benar main air..last sekali, sampai je hotel, sambung mandi dalam bath tub..

Posing sat..

Maintain cute ek CikNia

Huh, mama cuak tengok babah hayun Hani..tapi Hani suka je

Suka sampai tak nak balik..sanggup patah balik ke laut


ok sampai sini je dulu ek, nanti update yang part 2 plak..chow cin cow

:: Selamat Pengantin Baru Yana - Shimin ::

Yana ialah bestfriend saya since uitm...dia juga ialah pengapit saya masa saya kawin..saya janji nanti dia kawin, insyaAllah saya akan ke Grik..jadi untuk menunaikan janji saya 4 tahun lalu..CNY aritu kami sekeluarga bergerak ke Grik, untuk meraikan majlis Yana..secara jujurnya, saya sangat happy bila Yana kawin..tak tau la kenapa, may b sebab saya rasa Yana ni sangat perfect @ nearly perfect untuk dijadikan seorang isteri..hehehe, jangan kembang ek yana..

kami suami isteri memang dah reserved date tu untuk attend wedding Yana, walaupun ada undangan lain..kalau sejalan ke semua majlis konpem attend..ni masalahnya ada yang di utara, ada yang diselatan..minta maaf la banyak-banyak pada yang dah menjemput...

Kami bertolak dari Putrajaya pukul 7 pagi...berhenti jugak beberapa kali..kat R&R tapah untuk breakfast..lepas tu stop kat kawasan rehat Tasik Raban untuk mandikan cikDurrany...kami sampai di rumah pengantin just nice je..tunggu beberapa minit je, pengantin sampai..yana n shimin look white..hahaha..semua cantik dan sweet je..semoga kekal keakhir hayat..cepat-cepat produce baby yang comel ok!




:: Cukur jambul anak amalan bidaah ::



Followers


up