:: Roslan , oh Roslan ::

Siapa roslan?

ceritanya begini..cikNia dan CikHani memang sangat susah bila disuruh tidur ..macam-macam helah depa..bila mamaBabah suruh tidur, ada je alasan.time tu la nak berak la, nak makan la, nak itu la, nak ini la..

sejak cikNuha hadir dalam hidup kami, kakak-kakak nya dah mula dilatih tidur kat bilik sendiri..but of course la kan sebelum tidur tu babah kena tidur kan depa...disebabkan proses nak tidur kan cikNia dan cikHani ni makan masa yang sangat lama, tetiba babah come out dengan satu idea yang agak bernas tentang roslan..ok sebelum tu nak bagitau, cikNia dan cikHani ni memang takut dengan lori..sebab mamaBabah selalu omong-omongkan.."lori bawa budak-budak nakal, sape nakal @ bising-bising, nanti lori amik"..hehehe sian betul jadi budak-budak..ok back to the story, tetiba babah dapat idea nak namakan driver lori tu dengan nama ROSLAN..sebelum ni kalau babah kata "tidor cepat, nanti lori datang amik"..cikHani jawab "lori, amik Hani"..bikin hati babah terbakar ok!..that nite babah kata "ok, semua tak nak tidur, babah tepon roslan, suh datang amik!"..

ciksuami pun telefon la mama, suh mama datang ketuk pintu.."roslan, datang sekarang amik Nia ngan Hani ni..diaorang tak nak tidur"..mama pun datang, ketuk pintu...lepas tu terus dengar suara Hani nangis-nangis.."a nak,a nak" (tak nak, tak nak)..tak sampai setengah jam lepas tu ,ciksuami datang bilik mama ..."huh, panggil roslan baru depa tidur..susah betul"..terima kasih roslan..memang roslan banyak berjasa pada kami..sejak daripada itu, Durranies memang takut kalau mamaBabah sebut ROSLAN..dan ini memudahkan mamaBabah...i lap u la ROSLAN

0 comments:

Followers


up