:: Persiapan ke London ::

dulu masa nuha baby, kalau dia menangis time aku pergi dapur..aku selalu cakap.."nuha ni nangis macam mama nak pergi london je"..dan pada umur dia 1 tahun 8 bulan, Allah memakbulkan permintaan ku, akhirnya aku, cikSuami dan cikNuha telah selamat menjejakkan kaki dibumi London..ok fine, cite ni dah basi..tapi aku nak tulis jugak, sebab ni blog aku..jadi suka hati aku la...

sebenarnya cikSuami ada training @ Bristol..so aku mencadangkan pada dia, untuk bawa aku dengan me'redeem' enrich point yang dia ada..so kitaorang (aku + nuha) kena caj harga tax sahaja..tax saje pun mahal, nak dekat 4k..tapi naik business class, kira ok la kan..

kitaorang terpaksa bawa cikNuha since dia masih lagi bf secara part time dan masih lagi memegang title 'handbag mama'..so ada advantage la dia disitu..cikNia and cikHani , terpaksa la di tinggalkan dengan onni and mak long nya..insyaAllah, kalau murah rezeki, panjang umur, diberikan kesihatan yang baik..kita pergi sama-sama ek..korang semua pun tolong la doakan la ek..

so since aku and cikNuha ni tak pernah pergi oversea, maksudnya kami ni tak de passport..so kena la buat pasport dulu..nasib baik masa bulan Disember aritu, imigresen open sampai pukul 10 malam..sejam je pasport dah siap..

kitaorang pergi 1 dec - 10 dec ..kami bawa 1 luggage, 1 beg makanan (beg kecik), 1 backpack laptop, 1 sling handbag and 1 stroller. aku bawa maggie dalam 7-8 cup, biskut kering 2-3 pack, coklat snickers 17 bungkus(bungkus ke?)....pastu aku bawa minyak gamat dan ubat demam untuk nuha..tak dilupakan pampers   dan susu untuk cikNuha..

since time kitaorang pergi ni, winter baru start, so luggage kami penuh dengan winter coat and jacket..bukan banyak pun, sehelai sorang je..tapi benda alah tu kan tebal..so makan space yang banyak la..kami dah prepare kitaorang tentatif program..sepanjang berada di obersi..hahaha, poyo sedikit disitu..ye la, 5 hari tu memang confirm tak berjalan kemana...sebab cikSuami training..pastu winter plak, waktu siang nya pendek..so memang kena plan betul- betul... download semua map yang related.. google pasal experience orang lain yang dah sampai ke sana...download sekali waktu solat disana..

untuk anak-anak yang tinggal diMalaysia, kami tinggal kan laptop yang di install dengan games, stok makanan, ubat, dan duit belanja untuk makLong dia bawa pergi jalan-jalan.. tapi depa lagi advance, balik malaysia je, aku tengok dah bertambah dah games tu..cikSuami beli winter coat  dia sendiri, dia boleh claim tak pela..aku plak pinjam member aku punya...cikNuha punya kitaorang terpaksa beli sebab tak tahu dah nak pinjam kat sape.. ok, nanti sambung kat next entry..assalam..


:: ahli baru kumpulan k-pop Roo’Ra ::




yang belah kiri tu ahli baru kumpulan durrany

Followers


up