:: Bristol || part 2 || ::

sambungan entry lepas,

hari kedua kami di Bristol, malam tu kami pergi ke carbot circus ..carbot ni 1 of shopping mall at Bristol..tujuan utama nak beli kasut untuk cikNuha..tapi last skali beli kat primark..kat primark ni memang murah-murah barang dia..tapi sila set dalam kepala otak, darab 5 untuk setiap pound yang dikeluar kan..kalau pakaian plak, untuk yang berbadan kurus kering memang banyak la pilihan..so itu antara sebab aku tak beli apa pun untuk aku..huh!


Bersama kasut baru .tengah tunggu babah fitting seluar


di Bristol ni cikSuami and officemate dia, sewa kereta ..kereta compact , manual..dah booking siap-siap dari Malaysia... so senang la skit la nak gi berjalan-jalan..tekak plak meronta-ronta nak makan nasi..so kami dinner @ restorant Tampopo...kat sini ada hidang nasi goreng..tengok gambar dalam menu macam menarik..tapi indah khabar dari rupa, nasi lembik macam pulut..jamah juga la 2-3 suap..

hari ke -3 tu, petang lepas cikSuami balik dari training, jalan lagi cabot dan kawasan sekitar nya..bosan kan cerita?ok skip cerita hari ke-3...hari ke-4, aku and cikNuha jenjalan sendiri ke area cabot ..cabot lagi?hahhaa..memang entry banyak word cabot.. ingatkan cabot ni jauh dari hotel..rupanya, 10 minit jalan kaki..yang tak tahan tu sejuk ..dah pakai berlapis-lapis pun sejuk juga..ini memaksa aku berjalan dengan laju..ni baru nak start winter, kalau memang tengah-tengah winter tu, tak tau la sejuk camne.....masa ni memang aku masuk le semua kedai , sebab banyak masa kan..kalau malam tu, time limited skit..aku just cuci mata je, walaupun time ni tengah sale..tak de rasa nak beli apa-apa pun..hari tu kami lunch & dinner @KFC...sedap woo ayam original dia..

@ mark & spencer


 lunch @ KFC..halal

Hari ke- 5 kami di Bristol, cikSuami abih training and training nya half day..so bila dia balik je, kami pergi jenjalan @ clifton bridge...tangkap gambar sekeping dua, then gerak pergi cardif..malang nya bila sampai cardiff dah gelap..cantik cardiff ni, banyak bangunan bentuk castle..last day tu, lebih kepada nak menikmati pemandangan Bristol 

@ clifton suspension bridge




otw to cardiff

Keesokan hari nya, pagi-pagi kami dah check out untuk pergi ke London...tiket dah beli siap-siap secara online dari Malaysia..Baju kitaorang ni sama je,pakai baju berlapis-lapis..tapi kat belah dalam tu sebenarnya baju tidur..5 hari di bristol, aku sempat la basuh baju...basuh skit-skit, sidai dalam toilet..

                @ train station @ bristol                                              depan hotel

so itu sahaja la entry pengalaman kami di Bristol..pendapat aku, Bristol ni kira ok la untuk tinggal kat sini, maksud aku untuk sambung belajar...sebab tempat nya tak de la sesak ..tapi apa - apa pun lag best duduk kat Bangi...muahaha, tetiba je..ok sambung next entry..@ London..

:: Bristol || part 1 || ::

assalam,

sambungan dari entry lepas..dari paris kami naik train untuk ke london, turun kat king cross station..kali ni pun balik hari dah gelap, memang tak nampak apa la..pastu rushing skit sebab nak kejar train ke Bristol..tiket dah beli secara online dari Malaysia..perjalanan dari London ke Bristol amik masa 2 jam..disebabkan terlalu penat, aku dan cikNuha membuta je sepanjang perjalanan..sampai kat station keretapi Bristol, hari plak hujan renyai...dengan keadaan yang memang dah sejuk + kesejukan dek hujan, kami decided amik cab untuk ke hotel sebab kasut cikNuha hilang sebelah..walhal jarak station ke hotel, hanya 5 minutes (walking distance)..kena la dalam 4 pound.. alahai la anak..kat bristol kami duduk kat hotel ibis...ok la hotel nya..selesa untuk didiami selama 5 hari..kenapa 5 hari?sebab cikSuami sebenarnya ber'training' di Bristol selama 5 hari...

Ni gambar keesokkan hari nya..ada budak jetleg 


 View dari tingkap hotel, bangunan coklat tu station keretapi..dekat kan?

Kat hotel ni tak ada almari bertutup, ada camni je..1tingkat untuk ubat & susu, 1 tingkat untuk makeup mamaBabah & minyak angin, 1 tingkat untuk makanan, 1 tingkat untuk pampers dan 1 tingkat untuk baju budak kecik

Botol susu baru cikNuha, dari Malaysia bawa botol brand Kiko, pastu hilang kat Paris, beli brand Avents masa kat UK..murah je ni, RM25, kalau kat Malaysia mahal lagi..

tak ada apa- apa aktiviti pun selama 5 hari kat sini, banyak masa lepak kat hotel..sebab penat ..hari pertama dan kedua tu memang aku and cikNuha duduk je hotel...makan je apa yang ada..alhamdulillah cikNuha pun memang jenis accept je apa jenis makanan..mama nya yang memilih skit...makan malam cikSuami beli kat kedai pakistan...burger nya besar betul, tak selera langsung nak makan, aku makan fries je..waktu siang aku tengok tv, masa ni, kate middleton masuk hospital sebab morning sickness..so berita pasal progress kesihatan dia, setiap setengah jam akan disiar kan kat tv...tengahari skit, aku turun ke lobby sebab nak pakai wifi free..nak skype dengan cikNia and cikHani..

 enjoy je makan biskut

makan tanpa complaint..janji makan

ready nak keluar, masa ni nk pergi beli kasut..pakai 2-3 lapis baju; baju tidur, t-shirt, winter coat


happy je

ni waktu subuh kat sana..

masa ni lepak kat lobby, nak skype dengan kakak

breakfast biskut dengan mama

kakak-kakak tengah solat dengan onni

ok, nanti sambung cerita di Bristol ye..

Followers


up